PSD, ŞI LA PUTERE, ŞI ÎN OPOZIŢIE Corul contestatarilor lui Liviu Dragnea este tot mai consistent

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2017

Corul contestatarilor lui Liviu Dragnea este tot mai consistent

Unitatea de monolit din cadrul PSD s-a făcut ţăndări în ultimele zile, tocmai când presiunea "pieţei" scăzuse, iar opoziţia parlamentară, foarte liniştită în general, devenise şi mai liniştită. Propunerea de excludere din PSD a primarului muncipiului Iaşi, Mihai Chirică, ieşirile la rampă, pe Facebook şi la TV, ale lui Victor Ponta şi criticile tot mai intense ale europarlamentarului Cătălin Ivan, "remanierile" premierului Sorin Grindeanu, au creat o stare de tensiune căreia preşedintele PSD, Liviu Dragnea îi face faţă din ce în ce mai greu. "Statuia" liderului absolut se clatină tot mai serios, deşi la finalul anului trecut părea de neclintit.

După mai multe zile de discuţii în contradictoriu, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în unanimitate, ca primarul Iaşiului, Mihai Chirică, să rămână în partid, dar fără funcţiile politice. Fostul vicepreşedinte al PSD, Mihai Chirică şi-a menţinut tonul critic chiar şi după această şedinţă: "Decizia a fost să rămân membru al PSD, fără func-ţii de conducere politice. E o decizie care s-a luat după o dezbatere lungă, nu vreau să pun la îndoială calitatea niciunui coleg în ceea ce priveşte calitatea de acolo.

Sigur, suntem o premieră mondială, un preşedinte organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, ce pot să zic? Sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate de reprezentat în continuare, o voi face cu cinste. (...) Eu sunt dezamăgit pentru că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate faţă de ieşirile mele publice, care au fost repetate, în condiţiile în care, de exemplu, pe anumite fluxuri de ştiri se dădeau anumite concluzii ale şedinţei. La noi a mai durat cel puţin o oră şi jumătate. Deci a fost un act de dezinformare a preşedintelui partidului, în ceea ce priveşte atacul meu asupra PSD, asupra Guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată. Sunt convins că au contribuit mai mulţi acolo şi asta este situaţia mea acum. În ceea ce mă priveşte, proiectele Iaşiului sunt deosebit de importante. Cred că va trebui să lărgim un pic cadrul comunicării între mine şi preşedintele Dragnea, să exprimăm adevărurile care sunt rostite, nu cele care îi sunt aduse la urechile dumnealui".

Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Chirică a declarat că nu are de ce să-şi ceară scuze de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

După o primă ieşire la TV, Victor Ponta şi-a continuat atacurile, directe şi prin învăluire, la adresa conducerii partidului, chiar dacă a ţinut să precizeze că nu mai este interesat de nicio funcţie în partid: " Nu mai vreau să fiu şef la PSD, nu mai vreau nicio funcţie, dar nici nu vreau să ne batem joc de oameni. Dacă ne luăm după propagandişti din ăştia care ieri şi-au dat seama că vreau eu să îi iau locul lui Dragnea, nu vreau să îi iau niciun loc lui Dragnea. Eu vreau să aibă performanţă PSD că sunt PSD-ist. (...) Acum văd Guvernul Grindeanu (pe care l-am votat şi al cărui succes m-ar face foarte fericit şi liniştit) cum are deja 4 piloţi! Lângă premier trage de manşă cu toată puterea şi preşedintele Iohannis (instalarea cu forţa în capul mesei de la Palatul Victoria sau somaţiile legate de buget sunt elemente evidente)/ trage vizibil şi preşedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunţat la început membrii Cabinetului, dar îi şi coordonează direct şi prezintă public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasă pentru bieţii miniştri)/ există din ce în ce mai vizibil şi public şi a patra "mână" pe manşă - cea a Sistemului care transmite prin vocea procurorului general sau a procurorului şef DNA ce ordonanţe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat - ba chiar şi câte salarii se pot mări din ipoteticele şi fantezistele "prejudicii" (nu are rost să vă spun că în 2016 cu Guvernul tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)! Am o întrebare simplă: Dumneavoastră vedeţi un avion şi în cabină sunt 4 piloţi care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul vă mai urcaţi în el? Sau dacă deja sunteţi înăuntru vă uitaţi după «Ieşirea de Urgenţă» sau vă rugaţi la Dumnezeu să ajungeţi cât mai repede la aterizare ca să fugiţi mâncând pământul bucuroşi că aţi scăpat?"

Printre primii cu poziţii critice la adresa conducerii PSD a fost europarlamentarul Cătălin Ivan, care continuă să tragă diverse semnale de alarmă, mai nou alăturându-se poziţiei lui Victor Ponta: "Sunt probabil ultimul din partid care ar putea fi suspectat de vreo înţelegere ascunsă cu Victor Ponta. (...) Mesajele date de Victor Ponta fac o radiografie dură şi corectă a situaţiei în care ne aflăm astăzi. O dovadă în plus că înlăturarea sa din cercurile restrânse de luare a deciziilor a fost o greşeală. Au mai spus şi alţii înaintea lui Victor Ponta aceleaşi lucruri. Puteau fi acuzaţi de lipsa de experienţă, de influenţe «iohanniste» sau a serviciilor secrete. Nimic mai departe de adevăr şi de ceea ce ar trebui să însemne democraţia internă în partid".

Doar lecturând aceste declaraţii, fără alte amănunte din interior, devine tot mai clar că Liviu Dragnea nu mai doarme la fel de liniştit ca la jumătatea lunii decembrie. În absenţa unei opoziţii din partea PNL, PMP, USR s-a trezit cu opoziţia în propriul partid.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Daca vrea un viitor in politica romaneasca, P.S.D. trebuie sa scape de infractori si cercetatii penali, incepand cu papusarul sef, Liviu Nicolae DRAGNEA!!!Nici macar electoratul dur social democrat nu il mai vrea pe acest pacalici national!!!

    1. Partea proasta e ca acesti pacalici nationali au inca succes national in alegeri in Romanica, motiv pentru care e mai greu sa te dezici de ei.

      Asteptam sa vina dreapta cu o locomotiva nationala, sa-l facem uitat pe DrakNea. Pana atunci ... mai va 

      Aduceți-l pe Boc si Băsescu să mai taie din salariile care au fost majorate de PSD. Cine vă plăteşte, fraților, de vreți să distrugeți şi ce este bun în țara asta?

      Basescu si gasca lui sunt emanatii ale aceluiasi organism - FSN-ul. In consecinta nu este de mirare ca au aceleasi mentalitati si comportamente. Sunt toti frati de hotii si de abuzuri pentru ca s-au format si au primit aceeasi "educatie" in partidul mama FSN!.

      .....1,7 milioane de pensionari l-au votat ca a zis ca le mareste pensiile...deci din 3.3 milioane votanti 50 % sunt pensionari

      Iohannis, cu două case dobândite ilegal, pierdute definitiv, Kovesi, plagiatoare și membră a mafiei securiste din Sibiu, Plicușor Dan, bidon prin care tranzacționează Securitatea, toți reprezintă alternativa la DrakNea.

      Păcălici sunteți voi. Ăia mulți, săraci și murdari s-au prins care-i treaba cu voi prin viață. :D 

    In semn de sustinerea dezmembrii PSD, promit solemn, la viitoarele alegeri imi incui soacra in casa

    1. ... daca nu ajungi chiar tu sa fii incuiat in casa, inainte de a reusi sa-ti blochezi soacra.

      Păi, cred că este singura soluție pentru a mai scoate PSD-ul de la guvernare, la următoarele alegeri trebuie închisi toți psd-işti şi toți simpatizanții acestui partid. Voi ăştia care nu mai puteți dormi de grija țării aveți o singură teamă care vă dă fiori, aceea că PSD va reuşi, iar voi nu veți mai ajunge la ciolan multă vreme de aici înainte.

      Urlati in padure! PSD si dupa ce muriti ,va ramane cel mai mare partid si cel mai votat partid din ROMANIA (N-am votat PSD ul ,dar ma infioara ura viscerala a unor agitati)

      ....hai ca esti simpatic...deci am dreptate cu cele relatate de mine la 1.4

      Persoanele de peste 65 de ani au votat in proportie de 25% PSD-ul ,in schimb (ca si mine) beneficiaza de majorarile de pensii ,la fel si o parte din studenti de maririle de burse si calatorii gratuite pe tren.As propune ca pe baza programului din campania electorala ,fiecare votant sa se inscrie ca voteaza cu un anumit partid si daca acel partid ajunge la putere ,numai cei inscrisi la acel partid sa beneficieze de programul partidului Asa oameniivor fi mai responsabili la vot si nici alegerile nu vor mai fi furate

    Astia or sa aiba soarta PDLului dupa 2008 - adica in 5 ani nu vor mai conta. Urmatoarea criza - care se apropie cu pasi repezi ii va zgudui ca un taifun. Cresterea dobanzilor si scaderea veniturilor fiscale ii va lovi din plin si ori vor creste cursul/creste preturile ori vor scadea pensiile ori toate si atunci bye bye baza electorala. Parca si femeile din fruntea ministerelor sunt Nuti,Ritzi,Roberta reloaded. Doar noi vom avea de pierdut!!!!

    1. Shezi ghinisor ca nu e numa la noi inflatia ci pisti tot UAI....vine ca ala cu numili di TSU_NA_MAI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb