PSD şi PUR - lideri la depăşirea plafoanelor de campanie

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2004

Şase candidaţi la primăriile de sector din Capitală au depăşit deja, la mijlocul campaniei electorale, limitele de cheltuilei electorale permise de lege, se arată într-un raport de monitorizare realizat de Asociaţia Pro Democraţia. Monitorizarea s-a efectuat în perioada 8-20 mai şi a urmărit modul în care candidaţii şi partidele şi-au finanţat promovarea în presa scrisă şi prin intermediul panotajului stradal. Jumătate din cei şase candidaţi care şi-au depăşit bugetele legale sînt membri PSD, doi sînt de la PUR, iar ultimul este Marian Vanghelie. Actualul primar al sectorului 5 a cheltuit mai mult chiar decît multe partide, aflîndu-se pe locul al patrulea în topul cheltuielior cu 78.800 de dolari, potrivit raportului amintit.

Suma maximă permisă de lege pentru un primar de sector este de 1,4 miliarde, adică 41.000 de dolari. Marian Vanghelie este urmat în topul cheltuitorilor de candidatele PUR Mona Nicolici, cu 74.500 dolari, şi Graţiela Iordache, cu 49.500 de dolari. Actualii primari PSD au depăşit cu puţin maximul legal: Dan Darabont (47.000 de dolari), Vasile Mihalache (43.000 de dolari) şi Eugen Pleşca (41.500 de dolari).

Legea finanţării partidelor politice prevede confiscarea sumelor care depăşesc plafonul. Astfel, pînă în prezent, conform legii, campania electorală ar trebui să aducă la bugetul de stat cel puţin 86 de mii de dolari, bani care ar trebui confiscaţi de la cei şase candidaţi.

În ceea ce priveşte cheltuielile candidaţilor la Primăria Generală a Bucureştiului, Mircea Geoană (PSD) a beneficiat de publicitate în valoare de 89.900 de dolari, fiind urmat de actualul primar, Traian Băsescu, cu 87.500 de dolari. Candidaţii pentru Primăria Generală se află, încă, departe de plafonul de cheltuieli, care este de 825.000 de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb