BURSA Analytics

Publicarea rezultatelor financiare a impulsionat preţul acţiunilor Sphera

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 6 martie

Publicarea rezultatelor financiare a impulsionat preţul acţiunilor Sphera

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 FEBRUARIE - 04 MARTIE 2024

Compania a raportat un profit net 79 milioane lei pentru anul trecut, în creştere cu 80%

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat un randament de 4,94%, în perioada 26 februarie - 4 martie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cel mai bun randament din indicii BET şi BET-XT, în perioada avută în vedere.

Rezultatele financiare record ale grupului Sphera Franchise Group înregistrate anul trecut au dus la creşterea acţiunilor societăţii, după cum se poate observa din informaţiile disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Sphera şi-a publicat rezultatele preliminare în dimineaţa zilei de 29 februarie, zi în care titlurile SFG au urcat cu 3,79%, creştere care a continuat şi în şedinţa următoare, când acţiunile operatorului lanţurilor de alimentaţie publică s-au apreciat cu 2,19%.

Sphera a deschis a patra unitate KFC în municipiul Sibiu

Sphera Franchise Group a încheiat anul 2023 cu vânzări de 1,47 miliarde lei şi indicatori de profitabilitate îmbunătăţiţi - EBITDA normalizat mai mare cu 44,1% faţă de 2022, de 147,9 milioane lei, şi profit net normalizat în creştere cu 80,3% comparativ cu anul precedent, de 79,8 milioane lei, conform unui comunicat al companiei.

"Rezultatele bune la nivelul companiilor se datorează unor volume mai mari de vânzări, strategiei eficiente de preţ şi măsurilor riguroase de control al costurilor. În pofida costurilor în creştere şi a unor presiuni fiscale suplimentare (majorări de taxe, ale salariului minim), printr-un management adecvat, cheltuielile în restaurante au crescut într-un ritm mai lent decât vânzările. Astfel, Sphera a realizat în 2023 un profit operaţional al restaurantelor cu 45,7% mai mare faţă de 2022. Compania încheie anul cu un nivel confortabil al profitabilităţii, marja EBITDA situându-se la 10,1%", se arată în comunicatul Sphera Group.

În data de 23 februarie, compania a anunţat deschiderea celei de-a patra unităţi KFC în municipiul Sibiu şi totodată a doua de tip Drive Thru. Prima investiţie a anului 2024 în reţeaua de restaurante KFC este de aproximativ 1 milion de euro, conform companiei.

Anul trecut, acţiunile SFG au avut un trend ascendent susţinut, în contextul creşterii profitabilităţii şi, probabil, a recomandărilor de Cumpărare a Erste cu ţinte de preţ în creştere, publicate pe site-ul BVB Research Hub.

Indici - BET s-a apreciat cu 0,8%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a depreciat, în perioada 26 februarie - 4 martie 2024, cu 0,8%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,89%, în intervalul 26 februarie - 4 martie 2024, în vreme ce indicele BET-XT a urcat cu 0,63% în perioada menţionată.

Energopetrol - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Cu o creştere de 112,31%, în intervalul 26 februarie - 4 martie 2024, în raport cu moneda euro, acţiunile Energopetrol se situează pe prima treaptă în topul randamentelor de la BVB. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Altur cu o apreciere de 18,42%, iar pe locul al treilea se află titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră ce au urcat cu 11,18%.

Fonduri de investiţii - randament de 5,84% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 23 februarie - 1 martie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 5,84%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat OTP Real Estate & Construction Clasa E, ce a înregistrat o apreciere de 1,74%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa L, care au urcat cu 1,70%.

Bitcoin - creştere de 24,64%

Bitcoin a înregistrat o apreciere de 24,64%, în intervalul 26 februarie - 4 martie 2024, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului a urcat cu 2,46%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,07%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. praf si pulbere tot...numai bugetari si pensionari in suburbie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb