"Puma" nu are în plan să preia alte branduri

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2018

"Puma" nu are în plan să preia alte branduri

"Kering", deţinătorul "Puma", va distribui către marii investitori ai companiei germane 70% din acţiuni, astfel încât să îi rămână în proprietate numai 16%

"Puma" SE nu plănuieşte în acest moment să preia alte branduri, cum ar fi Volcom - aparţinând "Kering" -, a declarat, vineri, directorul executiv al producătorului german de echipament sportiv, Bjorn Gulden, citat de Reuters.

"Să avem mai multe branduri în portofoliu nu reprezintă, în prezent, un punct de atenţie pentru noi", a spus Bjorn Gulden, după ce, joi, conglomeratul francez "Kering" a anunţat că intenţionează să desprindă din operaţiunile sale activele "Puma", iar titlurile acestei companii să le împartă între acţionari. Gulden a menţionat că există foarte puţine sinergii operaţionale între "Puma" şi "Kering".

"Suntem deja foarte independenţi", a adăugat Gulden, precizând că firma "Kering" a oferit "Puma" multă libertate.

Sub mandatul lui Bjorn Gulden, numit în funcţie în 2013, "Puma" s-a reorientat pe operaţiunile sale de bază, din sectorul sportiv, după ce vânzările companiei au fost afectate de concentrarea pe produse de modă.

Joi, "Kering" a informat că cea mai mare parte din deţinerea sa la "Puma" va fi împărţită între conglomeratele din acţionariat, astfel încât "Kering" să se concentreze pe viitor, în mod direct, pe brandurile de lux. Compania franceză a aşteptat multă vreme să se concentreze numai pe operaţiunile de lux, care au marje mari de profit.

Potrivit "Kering", 70% din acţiunile "Puma" vor fi distribuite către investitorii companiei germane, astfel încât să îi rămână în proprietate numai 16%. Preţul tranzacţiei nu a fost stabilit deocamdată.

"Puma" salută această tranzacţie întrucât îi aduce creşterea cotei de capital tranzacţionat în mod public. În schimb, unii investitori se tem că, prin această tranzacţie, "Puma" va putea pierde un susţinător puternic.

"Puma" a avut probleme financiare ani de zile, după ce a fost preluată de "Kering" în 2007, pe 5,3 miliarde de euro.

Directorul financiar al "Kering", Jean-Marc Duplaix, spune: "Ne-am aflat într-un fel de dezechilibru, legat de performanţele din sectorul de lux. Grupul va analiza şi opţiunile de renunţare la deţinerea pe care o mai are la marca de sport Volcom". Conform spuselor lui Duplaix, "Kering" şi-a păstrat deţinerea la "Puma" ca să mai beneficieze de pe urma redresării brandului sportiv.

"Puma" îşi va anunţa rezultatele financiare pe 2017 la data de 12 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb