ZIARUL BURSA

15 ianuarie 2018
Ediţia din 15.08.2024

DUPĂ CEX PSD: Premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia

Politică / 15 ianuarie 2018

Actualizare Dragnea: Se pare că am mână proastă. La CExN de mâine, eu nu mai fac nicio propunere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, că se pare că el are "mână proastă" şi, prin urmare, la Comitetul Executiv Naţional (CExN) de mâine, în care se va stabili nominalizarea de premier a partidului, nu va face nicio propunere.

Dragnea a fost întrebat cum garantează PSD că peste 6 luni nu schimbă iar Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns: "Am discutat asta. Se pare că eu am mână foarte proastă (...) Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere. Prima dată, la Sorin Grindeanu, eu am făcut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discuţie cu fiecare în parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Mâine au nu voi face nicio propunere".

Actualizare

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul CEX PSD, că demisionează, pentru că aşa a decis partidul. El a spus că pleacă cu fruntea sus. "Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul", a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat mai bine de cinci ore.

Actualizare 21:15 Surse: "Premierul Mihai Tudose a demisionat", în urma retragerii sprijinului politic

-----

Actualizare 19:40 Tudose demisionează în această seară, dacă i se retrage sprijinul politic

Actualizare 15:50 Codrin Ştefănescu: "Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme"

Actualizare 13.23 Teodor Meleşcanu: "Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia"

Actualizare 12:48 Bădălău: "La CEx voi milita pentru echilibru"

Actualizare 12:06 Deputat PSD Buzău: "Predictibilitatea, coerenţa şi continuitatea sunt atributele esenţiale ale unei guvernări"

Actualizare 10:44 Preşedintele PSD Giurgiu: "Susţinem partidul pentru că aşa am câştigat alegerile, cu unitate"

Sechelele exploziei francului elveţian

DUPĂ TREI ANI Sechelele exploziei francului elveţian

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 15 ianuarie 2018

2017 - al treilea an de luptă pentru debitorii cu credite în franci elveţieni (CHF) - le-a adus acestora noi suspine şi dezamăgiri, pe de o parte, dar şi noi speranţe, pe de altă parte.

După zeci de proteste în faţa autorităţilor, promulgări de legi, dar şi prorogări, decizii în instanţe şi la Curtea Constituţională pro şi contra consumatorilor, controverse între bancheri, clienţi şi parlamentari, executări silite etc. - astăzi se împlinesc trei ani de când Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro, impus în 2011. La 15 ianuarie 2015, francul elveţian (CHF) valora 4,3287 lei, de la 3,7415 lei, cu o zi înainte.

Dan Cristian Popescu: "Microsoft şi General Motors sunt în discuţii avansate să îşi mute sediile pe Europa în Pipera"

Dan Cristian Popescu: "Microsoft şi General Motors sunt în discuţii avansate să îşi mute sediile pe Europa în Pipera"

A.I.Macroeconomie / 15 ianuarie 2018

După ce Amazon şi-a deschis sediul pe Europa în zona Pipera din Bucureşti, Microsoft şi General Motors sunt aproape să îi urmeze exemplul, potrivit lui Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2. Domnia sa a avut amabilitatea să ne acorde un interviu despre activitatea sa în cadrul Primăriei Sectorului 2 şi despre planurile sale, în viitor.

Preţul ouălor a crescut cu 43,19% în decembrie 2017, faţă de finalul lui 2016.

RATA INFLAŢIEI - 3,3%, ÎN DECEMBRIE Lucian Isar: "BNR a scăpat inflaţia de sub control"

Ramona RaduMacroeconomie / 15 ianuarie 2018

Actualizare 13:21 Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, reacţie la articolul «Lucian Isar: "BNR a scăpat inflaţia de sub control"», publicat astăzi în ziarul BURSA: "Inflaţia se află în culoarul ţintă de variaţie (2,5% plus/minus 1%), potrivit Băncii Naţionale a României".

---------

Rata anuală a inflaţiei a fost de 3,3%, în decembrie 2017 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), care arată că rata medie a inflaţiei aferentă anului trecut a atins nivelul de 1,3%.

Tudose, între fregate şi bărcuţe, a pierdut logica economică

Tudose, între fregate şi bărcuţe, a pierdut logica economică

Gabriel DumitraşcuMacroeconomie / 15 ianuarie 2018

Calea de la dorinţă la putinţă e lungă şi de cele mai multe ori dificilă. Când vorbeşti de achiziţii în industrie, nu e suficient să vrei, trebuie să ai cu ce să cumperi şi să ai convingerea argumentată că poţi să faci un produs vandabil, cerut de piaţă, care să fie şi rentabil economic.

"Puma" nu are în plan să preia alte branduri

"Puma" nu are în plan să preia alte branduri

ALINA VASIESCUInternaţional / 15 ianuarie 2018

"Puma" SE nu plănuieşte în acest moment să preia alte branduri, cum ar fi Volcom - aparţinând "Kering" -, a declarat, vineri, directorul executiv al producătorului german de echipament sportiv, Bjorn Gulden, citat de Reuters.

Acţiunile Oil Terminal urcă pe podiumul randamentelor bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 IANUARIE - 11 IANUARIE  Acţiunile Oil Terminal urcă pe podiumul randamentelor bursei

A. I. Investiţii Personale / 15 ianuarie 2018

Marcând creşteri în patru din cele şase şedinţe de tranzacţionare cuprinse în ultima săptămână (intervalul 4 ianuarie - 11 ianuarie), preţul acţiunilor companiei Oil Terminal (OIL), ce a înregistrat o creştere de 8,17%, în raport cu moneda euro, urcă pe locul al doilea al randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

Punct de divergenţă

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 15 ianuarie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

România, dar şi lumea, par să fi ajuns la un punct de divergenţă. S-ar părea că ne aflăm într-unul dintre acele momente în care divergenţele valorice sunt atât de mari încât direcţia nu mai poate fi rezultatul unei simple adaptări de parcurs sau a întâmplării.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulajul urcă spre 60 de milioane de lei

BVB Rulajul urcă spre 60 de milioane de lei

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 15 ianuarie 2018

Valoarea tranzacţiilor a urcat la aproape 60 millioane lei, în ultima zi de tranzacţionare a săptămânii, peste cea înregistrată în şedinţa anterioară de circa 55 de milioane de lei, în contextul în care au fost înregistrate şi tranzacţii...

MACRO NEWSLETTER 15 ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 15 ianuarie 2018

Internaţional / 15 ianuarie 2018

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 2,1%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo