DUPĂ CEX PSD: Premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia

Ziarul BURSA #Politică / 15 ianuarie 2018

Actualizare Dragnea: Se pare că am mână proastă. La CExN de mâine, eu nu mai fac nicio propunere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, că se pare că el are "mână proastă" şi, prin urmare, la Comitetul Executiv Naţional (CExN) de mâine, în care se va stabili nominalizarea de premier a partidului, nu va face nicio propunere.

Dragnea a fost întrebat cum garantează PSD că peste 6 luni nu schimbă iar Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns: "Am discutat asta. Se pare că eu am mână foarte proastă (...) Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere. Prima dată, la Sorin Grindeanu, eu am făcut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discuţie cu fiecare în parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Mâine au nu voi face nicio propunere".

Liderul PSD a mai spus că la CExN de mâine nu vor pleca până nu iese fum alb.

"Sigur vor fi mai multe variante în discuţie", a susţinut Dragnea.

El a mai declarat că ar trebui menţinută actuala structură a Guvernului.

Întrebat dacă va rămâne în Guvern Carmen Dan, Dragnea a răspuns că va decide CExN. El a spus că tot CExN va face şi evaluarea miniştrilor şi va decide cine rămâne şi în viitorul Guvern.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că el le-a reproşat unor miniştri că "au plimbat minciuna" şi a avertizat că nu va mai accepta aşa ceva.

"Eu am reproşat astăzi unor miniştri faptul că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta si i-am avertizat că nu voi mai accepta asa ceva. I-am rugat pe colegi să faca un efort şi să înţeleagă că a fost suficientă această perioada de declaraţii publice, scrisori, propuneri, înainte să se discute despre asta în CEx", a declarat Dragnea în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Întrebat despre ce miniştri este vorba, el a răspuns: "Nu o să îi mai vedeţi şi o să vă daţi seama".

Actualizare

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul CEX PSD, că demisionează, pentru că aşa a decis partidul. El a spus că pleacă cu fruntea sus. "Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul", a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat mai bine de cinci ore.

El a spus că partidul a hotărât că este nevoie de un alt Guvern şi că va pleca cu fruntea sus.

"Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine", a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală".

Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD.

Claudiu Manda a anunţat, luni seară, că marţi la ora 11.00 va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al PSD pentru a nominaliza noua propunere de premier.

"Avem în continuare majoritate şi sigur vom avea prim-ministru şi Guvern", a susţinut Manda.

El şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis va face noua nominalizare de premier tot din partea PSD.

Actualizare 21:15 Surse: "Premierul Mihai Tudose a demisionat", în urma retragerii sprijinului politic

V.D.

-----

Actualizare 19:40 Tudose demisionează în această seară, dacă i se retrage sprijinul politic

Balanţa ar înclina către tabăra preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dacă s-ar ajunge la retragerea sprijinului politic al premierului Mihai Tudose.

Astfel, Dragnea ar avea 37 de voturi, iar Mihai Tudose s-ar apropia de 28-29 de voturi, potrivit Antena 3.

V.D.

-------

Actualizare 15:50 Codrin Ştefănescu: "Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, primul ajuns la sediul PSD pentru şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx), spune că, dacă va fi nevoie, social-democraţii vor sta toată noaptea pentru a gosăi soluţia finală la din partid. "Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme", a afirmat el.

"Dacă va fi nevoie, vom sta toată nosptea până rezolvăm. (...) Propunerea mea e sa ne calmăm şi să nu uităm că sunt cu ochii pe noi milioane de români. (...) Este obligatoriu să găsim soluţia finală şi să ne aducem aminte de zilele în care era uniţi", a declarat Secretarul general adjunct al PSD, care a ajuns primul la sediul partidului, în jurul orei 15.30.

El a mai spus că orice decizie va fi luată în CEx va fi asumată de toţi.

"Vă asigur că astăzi din sediul PSD va pleca aceeaşi echipă pe care aţi văzut-o în campania din 2016, uniţi, fără mari schisme", a afirmat Codrin Ştefănescu.

V.D.

------

Actualizare 13.23 Teodor Meleşcanu: "Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia"

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi că nu intenţionează să îşi dea demisia din Executiv, iar situaţia politică actuală nu afectează activitatea ministerului său.

Meleşcanu a fost întrebat dacă postul său se află printre cele "remaniabile" şi dacă disensiunile dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au influenţă asupra activităţii Ministerului Afacerilor Externe.

Şeful diplomaţiei române a declarat: "Orice membru din Guvern este remaniabil (...) din acest punct de vedere, însă, nu pot să vă dau un răspuns, că nu eu mă remaniez. Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia. Deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul-ministru şi care va fi acceptată, aprobată de liderii coaliţiei de guvernare PSD şi ALDE".

El a punctat că politica externă este una ce are ca obiect interesele naţionale şi nu poate fi "tulburată" de tensiunile din politica internă.

(D.I)

--------

Actualizare 12:48 Bădălău: "La CEx voi milita pentru echilibru"

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că, la şedinţa Comitetului Executiv al partidului, de azi după-amiază, va milita "pentru echilibru", susţinând necesitatea stabilirii unor "limite de competenţă ale guvernului şi ale partidului".

Niculae Bădălău: "La şedinţa de astăzi, voi milita pentru echilibru. Indiferent care vor fi discuţiile, trebuie să convieţuim, trebuie o coabitare. Trebuie stabilite limitele de competenţă ale guvernului şi ale partidului, nu un guvern care să încalece partidul, un guvern cu oameni competenţi. Partidul trebuie să decidă în privinţa oamenilor care îl reprezintă, iar guvernul se exprimă cu privire la competenţa acestora. Biroul Permanent şi CEx trebuie să funcţioneze, se vor detensiona situaţiile (...). Oamenii se uită la noi şi nu înţeleg. În urma alegerilor şi a votului cu care ne-au mandatat oamenii, noi răspundem de soarta tuturor românilor, nu numai de cea membrilor de partid, de aceea avem nevoie de echilibru, pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare şi tot cea ce am promis".

În ceea ce priveşte o eventuală demisie sau demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan, Niculae Bădălău a completat că este decizia premierului, care propune CEx.

"Cu privire la ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul decide şi propune CEx şi, atunci, sunt cele două secţiuni - guvern şi partid - care funcţionează", a precizat Niculae Bădălău.

(A.C)

-----------

Actualizare 12:06 Deputat PSD Buzău: "Predictibilitatea, coerenţa şi continuitatea sunt atributele esenţiale ale unei guvernări"

Deputatul PSD de Buzău Dănuţ Păle şi-a manifestat, astăzi, susţinerea faţă de Guvernul Tudose şi a transmis că "predictibilitatea, coerenţa şi continuitatea sunt atributele esenţiale ale unei guvernări", potrivit News.ro.

Potrivit parlamentarului, Guvernul Tudose a demonstrat că poate pune în aplicare progrmul de guvernare "eficient şi echilibrat".

Parlamentarul a postat, astăzi, pe Facebook, un mesaj în care afirmă că PSD are responsabilitatea să lucreze pentru binele cetăţenilor, iar în acest moment binele cetăţenilor înseamnă "continuarea aplicării programului de guvernare".

Dănuţ Păle a scris pe Facebook: "Unitatea şi dialogul într-un partid sunt cele mai de preţ bunuri pe care le are o astfel de organizaţie într-o societate democratică. Predictibilitatea, coerenţa şi continuitatea sunt atributele esenţiale ale unei guvernări. Toate acestea însumate, atunci când este vorba despre un partid aflat la guvernare, au ca rezultat proiecte benefice pentru cetăţeni. Cred ca avem responsabilitatea, ca partid ales cu majoritatea voturilor românilor, să le oferim acestora un cadru politic, economic şi social stabil, să nu ne punem singuri piedici atunci când ceva merge bine, să recunoaştem faptul că mai presus de orice trebuie să fie interesul cetăţeanului. Iar în momentul de faţă, interesul cetăţeanului îl reprezintă dialogul constructiv între factorii de decizie şi, cel mai important, continuarea aplicării programului de guvernare, lucru pe care actualul guvern a demonstrat că îl poate realiza în mod eficient şi echilibrat".

La Buzău, majoritatea social-democraţilor cu funcţii în organizaţie şi-au manifestat public, pe Facebook, susţinerea pentru Mihai Tudose, din echipa căruia face parte şi liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, un apropiat al premierului.

Doar Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău, nu a făcut până acum vreo declaraţie cu privire la situaţia din partid.

(A.C)

------------

Actualizare 10:44 Preşedintele PSD Giurgiu: "Susţinem partidul pentru că aşa am câştigat alegerile, cu unitate"

Preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat astăzi, că va participa la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, afirmând că susţine partidul, potrivit Agerpres.

Marian Mina a afirmat: "Particip astăzi la CExN, toţi liderii judeţeni participă la această şedinţă, şi merg acolo doar cu gânduri de pace şi de unitate pentru partid. Susţinem partidul pentru că aşa am câştigat alegerile, cu unitate".

El a spus că nu ştie dacă, în urma discuţiilor, premierul va rămâne în funcţie sau îşi va da demisia.

"Discutăm, trebuie să discutăm, dar, sincer, la final nu ştiu dacă rămâne în funcţie premierul sau îşi va demisia, noi susţinem partidul", a încheiat Marian Mina.

Marian Mina este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu şi preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a partidului după ce fostul lider social democrat, Niculae Bădălău, a devenit preşedinte executiv al PSD şi face parte din conducerea centrală a partidului.

(A.C)

----------

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru astăzi, la sediul central al partidului, ca să tranşeze situaţia generată de disputa dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Şedinţa este convocată la solicitarea mai multor lideri ai PSD, printre care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu şi Claudiu Manda.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, consideră că liderul partidului, Liviu Dragnea, şi prim-ministrul Mihai Tudose "au greşit amândoi" şi că tot amândoi trebuie să îndrepte lucrurile, conform Agerpres.

Gabriela Firea a scris pe Facebook: "În familia politică ar trebui ca sarcinile să fie împărţite asumat, ca în familia de acasă. Cu sinceritate şi gânduri bune. Dar, din nefericire, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărţirea în tabere, grupări, zone de interes. Greşit! Am câştigat împreună alegerile şi am obţinut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncăm în aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetăţenii, cei care ne-au acordat încrederea şi ne-au votat. Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!".

În opinia sa, a reprezentat o greşeală "lipsa consultării" în partid în ceea ce priveşte nominalizarea premierilor Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

"A fost o greşeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a ştiut când a fost numit, care era structura Guvernului. Dacă nu-i plăcea «Trabantul», cum îl numeşte acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o «Dacie», de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiţia creşterii economice. Şi nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii aşteaptă foarte mult de la noi", a spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a mai precizat: "Să accepte că depind unul de celălalt. Aşa e în democraţie: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcţiona fără o majoritate parlamentară. Cei doi lideri au obligaţia să găsească o cale de colaborare. Să îşi asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligaţie în primul rând faţă de cetăţeni şi apoi faţă de partid. Structura politică a guvernului o stabileşte Coaliţia majorităţii parlamentare iar modul de funcţionare îl stabileşte premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să îşi înţeleagă competenţele în această echipă. Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică şi deloc susţinere pentru proiectele bucureştenilor. Prea multe orgolii şi temeri politice ca motivaţii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Aşa nu se mai poate continua! Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puţină politică şi mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puţine certuri între noi şi mai multă colaborare în beneficiul românilor. Insist, fiecare îşi are locul şi rolul în echipă şi poate contribui la succesul României şi, implicit, al partidului nostru".

Ministrul Economiei, Gheorghe Şimon: "Mă voi supune necondiţionat oricărei decizii care va fi luată în şedinţa CEx al PSD. România are nevoie de stabilitate şi de o bună guvernare, pentru ca măsurile propuse în campania electorală din 2016 să poată fi respectate în totalitate".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. ...Insa !..Nimic spectaculos ! Nimic iesit din comun !..Are doar o gandire marunta si minimalista de secretar de partid de comuna ! Si Nu de municipu sau judet, nici vorba !!!_..ToOaata lumea avizata si priceputa la una sau la alta ia spus ca indiferent pe cine ar pune premier, indiferent cine ar fi el de acolo din partidul ala a lor, nimeni dar NIMENI nu va accepta statutul de premier_MAIMUTA care sare in sus si executa intocmai precum dicteaza si zice Stapinul_sau_Suprem !!_..Asta se pare-ca nu intelege de_sub nici un fel sau forma domn' Livio_'d'_....Adica ar putea exista o astfel de posibilitate dar care insa nu da deloc bine la presa, la multimile votante dar si in exterior !_..Sa ia pa' cineva de pe strada, cu 4-8 clase cu IQ extrem extrem de scazut, cu 1 tip de personalitate ce poate accepta orice si fara sa comenteze, unul care de regula a crescut pe la orfelinat si deci s-ar putea astfel incadra intr-o tipologie umana ideala pt. o astfel de misiune~...Unul care a indurat ani la rind in orfelinate toaAate umilintele posibile de la acei "educatori si pedagogi" + batai peste batai dar si alte blestmatii de care nu are are rost sa mai amintim aicea...!_Cam acesta ar putea fi genul de persoana ideala pt. ceea ce doreste Conasu' boier Liviu D._....Nu stiu ! Dar daca el chiar a crezut ca M. Tudose cu fata asta a lui de mecanic de CFR_uzinal si cu mutra lui de Betivan-notoriu si batrin, ca va dansa pe sirma asa cum vrea_El_inseamna caaaa' _....Nu stiu !!...Da ! Nu face decit sa confirme cele zase de mine la inceput !..S anume ca domnu' Liviu Dragneea are o gindire limitata - ingustata tipica doar pt. secretarii de partid de comuna izolata in munti Apuseni sau una din vasta cimpie Romana_____....Breeee'~...____ _Da'_TI naibi odata demisia din fruntea partidului ala a vostru de HOTI_"Comunisti" si de Baroni si lasa pe cineva cu alt mod gandire revolutionara dar si patriotica sa conduca tara asta__... ... ... .........~si~Felicitarile noastre premierului M. Tudose pt. acea replica caustica data Ungurimii noastre cele_revansarde_revizioniste_s i_Nostalgica dupa_si ett~....

    Va dati seama ca la PREZIDENTIALE NU o AVETI nici o SANSA CU LIVIU DRAGNEA PRESEDINTE, NU?

    Schimbati si voi Presedintele Partidului. 

    Bre, SCAPA-ne de matale si las-l pe TUDOSE Presedinte la PSD!

    1. Cu prefața de la Coldea și cu postfața de la Maior? Pe plagiatul de 50% cumpărat cu 5000 $ de la colegul sărac cu salariul tăiat?

      Make cu cât îmi vinde drepturile de autor să-i vând cartea pe numele meu? 

    Scrieți,oameni buni,la Ministerul Transporturilor să transfere Metrorex la Primăria Capitalei!

    Demisia in ceas de seara,cum ne- am obisnuit la PSD....Vine tov Firea,de o avem in poza aci???

    1. sau Doamne Fereste si Drakul Vrajeste vine Tovarasa Olguta Vasilescu PREMIER, fiindca Romania asta MERITA!

    hotii din PSD isi fura propriul guvern, asta e nivelul lor

    1. SRI-ul și-a impus două slugi drept premieri PSD.

      Hoții de la Securitate vor neapărat să facă guvernul. Ceva scârțâi în business dacă nu-și impun plagiatorii tractoriști în fruntea guvernelor. 

    adica demisioneaza PM cu 7 la suta crestere. Singura solutia e agentul OO7

    Bre, SCAPA-ne de matale !

    Cara-tee, Lasa-neee

    Huoo HARCIOG MINCINOS TRANTITOR de GUVERNE si OMUL MOSCOVEI ce esti! 

    1. Până la urmă poate se modifică redevențele. Plagiatorul creponat garantat SRI este naționalist de ăla cu țara tatuată pe piept, care nu dă una de-un leu pe conaționali.

    A ajuns un SANTAJIST ORDINAR, LIVIU DRAGNEA= OMUL MOSCOVEI sa conduca un PARTID si o TARA ! Sa-mi bag PICIOARELE !

    Ma PISS in "ECHILIBRUL VOSTRU"!

    Imi vine sa ma apuc de VOODOO; sa iau frumos niste LUMANARI, sa le vopsesc in negru si sa ma rog PENTRU BINELE ROMANIEI SA CRAPE DRAGNEA ; alta metoda de a SCAPA TARA de acest INDIVID NOCIV si NEFAST+ DICTATOR + SANTAJIST ORDINAR+ OMUL MOSCOVEI NU GASESC!

    Sa-mi BAG PICIOARELE ! 

    1. Crezi ca Diavolul o sa te asculte pe tine? Sa dea DUMNEZEU sa scapam de MUSTACIOSUL-SEF care BEA TUICA PROASTA de TELEORMAN!

      Din cauza MUSTACIOSULUI au crescut TOATE PRETURILE ca s-a bagat el peste Guvern. 

      O mai fi IOHANNIS prost sa-i mai numeasca un Prim-ministru???!

      MAI BINE ANTICIPATEEEEEEEE! 

    D-nule IOHANNIS sa nu FITI FRAIER!

    SA nu mai numiti premieri propusi de DRAK_NEA= OMUL MOSCOVEI; altfel dati Tara pe MANA RUSILOR!

     

    D-nule Codin Stefanescu, asa sunteti voi "UNITI"??? V-au IRADIAT RUSII cu ARMA PROSTIEI la CAP de v-ati dat IARASI TOT voi JOS al II-lea GUVERN?

    SUNTETI NISTE IDIOTI care RECIDIVEAZA! V-ati P££££ pe VOTURILE NOASTRE!

    FRAIER ar fi IOHANNIS sa va accepte un nou Premier! 

    D-nule IOHANNIS sa nu investiti Guvern PSD ,NICI daca VA SUSPENDA!

    NU FITI FRAIER, nu CEDATI SANTAJISTULUI ORDINAR=DRAK_NEA= OMUL MOSCOVEI! 

    Terente n-a luat VIAGRA ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb