Surse: Premierul britanic, îndemnat de Barclays să reducă taxele după Brexit

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 15 ianuarie 2018

Surse: Premierul britanic, îndemnat de Barclays să reducă taxele după Brexit

Directorul executiv al Barclays, Jes Staley, i-a cerut prim-ministrului britanic Theresa May să reducă taxele şi să relaxeze reglementările privind băncile cu sediul în Londra, după ieşirea ţării din UE (Brexit), potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Conform acestora, Staley i-a spus premierului şi altor reprezentanţi ai industriei bancare din Londra, în cadrul unei întruniri care a avut loc joi, în centrul financiar, că taxele mari şi reglementările împovărătoare au îngreunat lupta firmelor britanice de servicii financiare cu rivalii lor americani.

Întâlnirea, la care au mai participat executivi ai Deutsche Bank, HSBC Holdings, UBS Group, Gold-man Sachs Group, JPMorgan Chase & Co., Lloyds of London, London Stock Exchange, Prudential, Aviva, Nomura, Santander şi Blackrock, a fost convocată în contextul pregătirii Brexit-ului.

May a dat asigurări, din nou, că industria bancară din Londra va fi protejată în cadrul acordului comercial de Brexit care va fi încheiat cu UE.

În cadrul reuniunii, bancherii i-au spus premierului May că au nevoie de mai multă claritate cu privire la relaţia viitoare dintre Marea Britanie şi UE, pe segmentul de re-glementare.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat: "Liderii din sectorul afacerilor au subliniat necesitatea unei certitudini sporite cu privire la viitor şi şi-au exprimat opiniile referitoare la modul de maximizare a beneficiilor perioadei de implementare a acordului de Brexit. Premierul a oferit o imagine de ansamblu asupra poziţiei Regatului Unit şi o actualizare privind negocierile de Brexit".

O sursă apropiată discuţiilor a declarat că discuţiile purtate la această întrunire au fost cele mai constructive dintre guvern şi bancheri, din ultima vreme.

În opinia Theresei May, dacă Londra va pierde titlul de centru financiar al lumii, New York-ul şi Hong Kong-ul vor avea de câştigat, nu UE. Conform Cabinetului premierului britanic, participanţii la reuniune au declarat că "fragmentarea pieţei financiare europene va genera beneficii în afara continentului".

Mai mulţi directori din industria financiară britanică speră că Guvernul va elimina taxa pe bănci, introdusă în 2011, care a dus o sumă de 3 miliarde de lire sterline în Trezoreria de la Londra numai în anul financiar trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb