Purcari Wineries achizitioneaza Timbrus Purcari Estate

A.F.
Piaţa de Capital / 29 martie

Purcari Wineries achizitioneaza Timbrus Purcari Estate

Purcari Wineries PCL anunta astazi semnarea contractelor de achizitie a 100% din actiunile Timbrus Purcari Estate SRL ("Timbrus"), conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, prin aceasta noua aditie, Purcari Wineries isi extinde pozitia in regiunea viticola cu indicatie geografica protejata Stefan Voda, adaugand circa 130 ha de teren agricol, inclusiv 112 ha de vita de vie de inalta calitate in satul Purcari. Aceasta achizitie va duce suprafata totala a podgoriilor gestionate a Grupului la aproape 1.600 ha. Ca parte a tranzactiei, Compania va prelua toate celelalte active Timbrus, inclusiv stocurile de produse si echipamentele.

"Prin aceasta achizitie, ne asiguram aprovizionarea cu struguri de inalta calitate in satul Purcari, pentru a sustine cresterea noastra accelerata pe masura ce intensificam vanzarile de export. Brandul nostru Purcari a crescut cu ~30% in 2023 si anticipam o crestere continua pe viitor, considerand obiectivul nostru de a transforma Purcari intr-unul dintre cele mai recunoscute si respectate branduri de vin la nivel global. Vom aplica cele mai inalte standarde de calitate activelor Timbrus, pe masura ce le integram in Grupul nostru," a declarant Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL

Finalizarea tranzactiei este planificata in termen de pana la trei saptamani de la semnarea contractului de achizitie al actiunilor.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. WINE e firma de la BVB cu cea mai dinamica crestere sanatoasa,cu finante solide,in conditii de profitabilitate.Are un barnd principal foarte valoros pe care il creste extraordinar in cateva piete CEE.La BVB nu prea conteaza asta cu brandul,cucerit cota de piata sustenabil si profitabil,nu pompand bani imprumutati ca sa umfli o gogoasa care se sparge la prima scadere de consum.Pe toata strategia asta articulata,e loc si de dat un dividend onorabil,an de an.

    Bostan asta se vede ca e un tip care stie sa construiasca un brand ca la carte.Nu degeaba a atras fondurile americane acum 10-15 ani cand in Moldova erau timpuri crancene.S-au prins aia probabil din discutii ca Bostan nu scoate powerpointuri maculatura. 

    1. care fonduri americane? a intrat Horizon Capital fond de investitii din Ucraina

      cea mai sanatoasa crestere la BVB istoric o are TLV si SNP 

      Horizon=bani americani adusi de J.Neal fostul sef investment bankin la Merrill Lynch.De 14-15 ani au intrat la Purcari aducand si IFC..Anul asta au mai ridicat 350 $ Mio din Japonia pentru alt fond cu focus tot Ukr si MD.

      Asa sunt si fonduri inregistrate in RO,care opereaza regional desi banii nu-s deloc din RO. 

      Putin conteaza la fonduri pe unde-s inregistrate.

      “În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, a atras mai multe fonduri de investiții și în acționariatul său dispersat. Ultima intrare importantă este cea a americanilor de la Firebird, care sunt specializați pe plasamente în spațiul ex-sovietic”

      E o informatie PUBLICA in presa financiara. Doar sa o cauti! 

      horizon e ucraina cum e si wine din cipru

      WINE e cipru... actionarii majoritari (bostan si acolitii) acolo platesc taxele...

      Wine cumpara wine.ce sa zic

      Cine este in actionariat la timbrus?

      Eu nu stiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb