Putin ordonă guvernului rus să repare locuinţele şi infrastructurile în zonele ocupate din estul Ucrainei

V.G.
Internaţional / 29 iulie 2022

Putin ordonă guvernului rus să repare locuinţele şi infrastructurile în zonele ocupate din estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus, astăzi, guvernului de la Moscova, ca până la venirea iernii să reparare locuinţele şi infrastructurile de pe teritoriul controlat de trupele ruse în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, relatează Agerpres.

''Liderii ambelor republici ne-au cerut să-i ajutăm cu reconstrucţia (...), mai ales că suntem acum în plină vară şi iarna este departe'', a indicat Putin la o întâlnire cu vicepremierul Marat Husnullin.

Liderul de la Kremlin a precizat că se referă la locuinţe, lucrări de infrastructură socială şi de inginerie civilă, inclusiv spitale, centre de sănătate şi maternităţi. ''Trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să treacă iarna în condiţii normale şi decente'', a insistat Putin.

El a menţionat în acest sens şi cererea autorităţilor proruse din Doneţk de a primi ajutor pentru construcţia unui centru medical în portul Mariupol şi a unei maternităţi în acest oraş cucerit de armata rusă după un asediu devastator care s-a prelungit la oţelăria Azovstal până când s-au predat trupele ucrainene, care au opus acolo o rezistenţă înverşunată, în special batalionul de extremă dreaptă Azov.

"Pot spune că, în conformitate cu planul pe care l-am prezentat, în trei ani vom putea reconstrui complet oraşul Mariupol", a răspuns vicepremierul rus, promiţându-i lui Putin de asemenea că vor fi realizate până în anul 2023 cele două instituţii medicale la care s-a referit.

Vicepremierul Husnullin a mai spus că se vor desfăşura consultări cu rezidenţii pentru o posibilă restructurare a oţelăriei Azovstal, astfel încât să poate fi păstrate o parte din locurile de muncă.

De asemenea, Putin a aprobat acordarea de subvenţii pentru cumpărarea de locuinţe locuitorilor din Doneţk şi Lugansk.

În perioada scursă de la lansarea pe 24 februarie a agresiunii militare împotriva Ucrainei, Rusia a reuşit să ocupe provincia Lugansk, deşi Kievul afirmă că trupele ruse încă nu au ajuns la graniţele ei administrative. Ultimele mari oraşe din Lugansk, Severodoneţk şi Lisiceansk, au căzut la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie sub controlul trupelor ruse, care de atunci îşi concentrează ofensiva către Doneţk, dar fără progrese majore.

Oraşele ucrainene unde au avut loc lupte sunt parţial distruse şi au nevoie de investiţii considerabile pentru reabilitarea infrastructurilor.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De la fratele mare fara numar, unde-s trolii care spuneau ca europeanul de rand va plati oalele sparte cand se cearta doi frati?

    1. Stai putin ca Putin plateste doar pentru regiunile cucerite de catre rusi,ar fi culmea sa plateasca altcineva!

      NU ARE CE LOCUINTE SA CONSTRUIASCA ACUM !!! E PROST RAU , SI PUTIN ASTA !!! E LA MINTEA COCOSULUI , CA UCRAINIENII OR SA FIE MANDRII SI BUCUROSI , CA SA PUNA TUNURILE DE DISTANTA PE ELE , FACANDU-LE PRAF , IMPREUNA CU LOCUITORII LOR , RUSOFONI !!! SI-AU OMORAT EI , PROPRII LOR SOLDATI , PACAT CA PREA PUTINI , IN INCHISOAREA AIA , SI ACUM DAU VINA PE RUSI !!! CUM SA NU SE RAZBUNE PE POPULATIA RUSEASCA , CARE V-A STA LA IARNA , LA CALDURA , IN TIMP CE AI LOR , V-OR STA IN FRIG ?????? ACUM , JUDECATI SI VOI : NU E LA MINTEA COCOSULUI ?????????? O INTREBARE CATRE ORCILE UCRAINIENE , ASTA CA SA VA INTARAT !!!!!!!!!!!!

      Stai linistit fiindca si UE si alti prosti asemenea vorbesc despre reconstructia Ucrainei in timp ce razboiul este departe de a se fi terminat!

      Esti dus rau domnule... nino, nino....

      Rusii sunt cei mai tari, cuceresc tot si repara tot, ar fi culmea sa plateasca altcineva!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb