Qantas confirmă o viitoare flotă Airbus

G.D.
Companii / 3 mai 2022

Qantas confirmă o viitoare flotă Airbus

Grupul Qantas din Australia a confirmat că va comanda 12 aeronave A350-1000, 20 de aeronave A220 şi 20 de aeronave A321XLR, conform unui comunicat remis redacţiei. Decizia a fost anunţată în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sydney, în cadrul căreia au participat CEO-ul Grupului Qantas, Alan Joyce, şi directorul comercial Airbus şi directorul Airbus International, Christian Scherer.

Aeronava A350-1000 a fost selectată de Qantas în urma unei evaluări cunoscute sub numele de "Project Sunrise" şi va permite transportatorului să opereze cele mai lungi zboruri comerciale din lume. Acestea vor include primele legături realizate vreodată non-stop între Sydney şi Melbourne cu destinaţii precum Londra şi New York. Cu un aspect premium, flota de aeronave A350 va fi folosită de Qantas şi pentru alte rute internaţionale. Aeronava A350-1000 este pusă în mişcare de motoarele Trent XWB de ultimă generaţie de la Rolls-Royce.

În categoria aeronavelor cu un singur culoar, aeronavele A220 şi A321XLR au fost alese în cadrul unei evaluări numite "Project Winton". Aeronavele vor fi folosite de Qantas Group pentru rute interne în toată Australia, care pot avea o durată de peste cinci ore. În plus, A321XLR oferă o gamă de posibilităţi pentru zboruri din Australia către Asia de Sud-Est, permiţând Grupului Qantas să deschidă noi rute directe. Flotele de aeronave A220 şi A321XLR vor fi, ambele, puse în mişcare de motoare Pratt & Whitney GTF.

Acest acord reprezintă o suplimentare a comenzii existente pentru 109 aeronave din familia A320neo, care include A321XLR pentru filiala low-cost a Grupului Qantas, Jetstar, subliniază sursa citată.

CEO-ul Qantas Group, Alan Joyce, a declarat: "Noile tipuri de aeronave creează noi posibilităţi. Acesta este detaliul care face anunţul de astăzi atât de important pentru transportatorul naţional şi pentru o ţară precum Australia, unde călătoriile aeriene sunt esenţiale. A350 şi Project Sunrise vor face ca orice oraş să fie la doar un zbor distanţă de Australia. Este ultima frontieră şi vom depăşi astfelultimul obstacol creat de distanţă."

"Aeronavele A320 şi A220 vor deveni coloana vertebrală a flotei noastre interne în următorii 20 de ani, contribuind la menţinerea ţării în mişcare. Varietatea şi eficienţa lor economică vor face posibile noi rute directe. "Decizia consiliului de a da undă verde la cea mai mare comandă de avioane din istoria aviaţiei australiene este un vot clar de încredere în viitorul Qantas."

Christian Scherer, directorul comercial Airbus şi directorul Airbus International a declarat: "Qantas este una dintre companiile aeriene emblematice ale lumii, având un spirit vizionar încă de la începuturile sale, acum peste 100 de ani. Suntem onoraţi de încrederea pe care Qantas o acordă companiei Airbus şi aşteptăm cu interes să furnizăm grupului una dintre cele mai moderne, eficiente şi sustenabile flote din lume. Această decizie a Qantas întăreşte poziţia de referinţă a A350 pentru aeronavele de mari dimensiuni şi cu rază lungă de transport."

Aeronavele A220, A321XLR şi A350 sunt lideri de piaţă la propriile categorii de dimensiune. Pe lângă faptul că oferă cele mai înalte niveluri de confort pentru pasageri, aeronavele aduc o schimbare treptată a eficienţei, folosind cu până la 25% mai puţin combustibil, o reducere similară a emisiilor de carbon şi o amprentă sonoră cu 50% mai mică decât aeronavele din generaţia anterioară.

Toate aeronavele Airbus aflate în producţie sunt certificate să zboare cu un amestec de 50% combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF), cu obiectivul de a creşte acest procent la 100% până în 2030, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb