QOOBISS: Rata de aprobare a împrumuturilor online s-a dublat în ultimii 4 ani

T.B.
Companii / 17 octombrie 2023

QOOBISS: Rata de aprobare a împrumuturilor online s-a dublat în ultimii 4 ani

Rata de aprobare a împrumuturilor online acordate de instituţiile financiar-bancare s-a dublat în ultimii 4 ani, în România, potrivit unei analize Qoobiss, dezvoltatorul soluţiei Qoobiss Identify, ce oferă un proces securizat şi digitalizat de verificare a identităţii la distanţă folosind mijloace video, se arată într-un comunicat al Qoobiss, remis redacţiei.

Companiile care au implementat Qoobiss Identify au reuşit să crească vânzările şi să-şi îmbunătăţească performanţa în mod semnificativ, conform sursei citate. Astfel, spre exemplu, cu ajutorul soluţiei de tip eKYC, una dintre instituţiile care oferă împrumuturi a obţinut o creştere de 2,5 ori a cererilor de creditare online anul acesta faţă de 2019, se mai arată în comunicat. Valoarea finanţată a crescut de peste 4 ori, iar numărul de contracte finanţate este mai mare de aproape 3 ori, informează compania.

Migrarea serviciilor financiare în mediul digital a determinat căutarea unor soluţii inovatoare şi tehnologice pentru a satisface nevoile clienţilor, conform Qoobiss. Utilizatorii pot solicita deschiderea unui cont sau unui credit doar în baza cărţii de identitate şi, datorită soluţiilor de tip eKYC, precum Qoobiss Identify, aceştia îşi pot valida identitatea de la distanţă în mai puţin de 1 minut, menţionează sursa. Totodată, procesul de creditare este eficientizat, odată cu implementarea unui serviciu de onboarding end-to-end (Qbiz Management System), potrivit comunicatului.

"În prezent, există o orientare a instituţiilor financiare către tehnologie, manifestată prin reducerea prezenţei fizice. Accentul se pune mai ales pe furnizarea serviciilor financiare digitale, accesibile oriunde există conexiune la internet. Adoptarea celor mai avansate tehnologii şi optimizarea numărului de puncte de lucru duce la creşterea vânzărilor şi, implicit, la diminuarea costurilor operaţionale. Cu ajutorul soluţiei de identificare la distanţă utilizând mijloace video, Qoobiss Identify, şi a unui proces de onboarding end-to-end simplificat, obţinerea unui credit online devine un proces simplu, uşor şi foarte avantajos. Pentru a accesa servicii online, clientul care îşi doreşte o soluţie de finanţare are nevoie doar de cartea de identitate şi de un smartphone cu acces la internet", spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss, se mai arată în comunicat.

Qoobiss este furnizor acreditat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) pentru servicii de verificare a identităţii la distanţă, utilizând mijloace video, informează compania. Soluţia Qoobiss Identify permite identificarea la distanţă a oricărui utilizator şi poate fi adaptată inclusiv pentru posesorii noilor cărţi electronice de identitate, conform sursei menţionate.

Procesul de identificare la distanţă a clienţilor se realizează într-un mod eficient - viteza de răspuns este de ordinul secundelor, se mai arată în comunicat. Tehnologia avansată de recunoaştere facială şi biometrică asigură autenticitatea fiecărui proces de identificare, oferind o securitate sporită a informaţiilor, potrivit companiei. Totodată, acest proces este complet automatizat, disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Solutia Qoobiss Identify este îmbunătăţită continuu cu funcţionalităţi noi, respectând, totodată, prevederile legislative în vigoare, transmite Qoobiss.

Soluţia de identificare la distanţă, folosind mijloace video, a fost concepută pentru a fi uşor scalabilă pentru un număr mare de utilizatori, uşor de implementat în fluxul beneficiarilor şi 100% online, menţionează compania.

"Folosim cele mai noi tehnologii biometrice şi de Inteligenţa Artificială, îmbunătăţim continuu experienţa clienţilor şi respectam obligaţiile legale privind procesul de identificare la distanţă. Soluţia Qoobiss este uşor customizabilă, fiind adaptata pentru o varietate de industrii, precum financiar-bancară, medicală, telecom, jocuri de noroc, asigurări, retail etc.", spune Ileana Comănescu, potrivit comunicatului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb