Quadrant Amroq Beverages - primul îmbuteliator american cu dublă certificare privind calitatea şi siguranţa alimentului

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 iulie 2004

Quadrant Amroq Beverages SA (QAB), îmbuteliatorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea şi Perla în România şi Republica Moldova, a obţinut Certificarea Sistemului de Management Integrat al Calităţii şi siguranţei alimentului la standardele HACCP şi ISO 9001/2000, certificare efectuată de Societatea Română de Asigurare a Calităţii - SRAC. Sistemul de management bazat pe HACCP este un sistem care identifică, evaluează şi controlează riscurile semnificative privind siguranţa alimentelor (orice agent biologic, fizic sau chimic ce poate cauza, în anumite condiţii, efecte adverse asupra sănătăţii consumatorului).

Standardele din seria ISO 9000 reprezintă o serie de standarde internaţionale generale ce conţin recomandări privind cerinţele de asigurare a calităţii produselor, fiind primul sistem global de abordare a problemei calităţii. ISO 9001 este aplicabil, la nivel mondial, în toate domeniile de activitate.

Atît sistemul HACCP (reprezentat de standardul DS 3027 E) cît şi ISO 9001 reprezintă referinţele pentru certificarea unui sistem performant de management, în condiţii standardizate, nu de certificare a calităţii produsului.

Printre parametrii luaţi în calcul pentru obţinerea Certificării Sistemului de Management Integrat al Calităţii şi siguranţei alimentului la standardele HACCP şi ISO 9001/2000 au fost: demonstrarea conformităţii produselor; asigurarea conformităţii Sistemului de Management Integrat cu cerinţele standardelor de referinţă (de ex: succesiunea şi interacţiunea proceselor, stabilirea criteriilor şi metodelor pentru operarea controlului efectiv al produselor, asigurarea informaţiilor şi tehnologiei necesare pentru monitorizarea permanentă a proceselor de producţie şi a siguranţei alimentului); demonstrarea controlului total asupra condiţiilor de producţie (salubritate, igienă, prevenirea contaminării) din cadrul companiei; îmbunătăţirea continuă şi planificată a proceselor Sistemului de Management implementat de companie.

La nivel global, obţinerea certificării sistemului de management integrat al calităţii şi siguranţei alimentului semnifică parcurgerea, de către companie, a unor etape de modernizare a tehnologiei de producţie în sensul alinierii la criteriile evaluate pentru standardizarea HACCP şi ISO. QAB a derulat aceste etape prin intermediul unui program investiţional masiv, cu precădere în perioada 2002 - 2004, axat în principal pe următoarele direcţii: îmbunătăţirea şi extinderea capacităţii de producţie şi de control a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor, introducerea sistemului ERP, modernizarea sistemului de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb