Quadrant Amroq Beverages SA (QAB), îmbuteliatorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea şi Perla în România şi Republica Moldova, a obţinut Certificarea Sistemului de Management Integrat al Calităţii şi siguranţei alimentului la standardele HACCP şi ISO 9001/2000, certificare efectuată de Societatea Română de Asigurare a Calităţii - SRAC. Sistemul de management bazat pe HACCP este un sistem care identifică, evaluează şi controlează riscurile semnificative privind siguranţa alimentelor (orice agent biologic, fizic sau chimic ce poate cauza, în anumite condiţii, efecte adverse asupra sănătăţii consumatorului).
Standardele din seria ISO 9000 reprezintă o serie de standarde internaţionale generale ce conţin recomandări privind cerinţele de asigurare a calităţii produselor, fiind primul sistem global de abordare a problemei calităţii. ISO 9001 este aplicabil, la nivel mondial, în toate domeniile de activitate.
Atît sistemul HACCP (reprezentat de standardul DS 3027 E) cît şi ISO 9001 reprezintă referinţele pentru certificarea unui sistem performant de management, în condiţii standardizate, nu de certificare a calităţii produsului.
Printre parametrii luaţi în calcul pentru obţinerea Certificării Sistemului de Management Integrat al Calităţii şi siguranţei alimentului la standardele HACCP şi ISO 9001/2000 au fost: demonstrarea conformităţii produselor; asigurarea conformităţii Sistemului de Management Integrat cu cerinţele standardelor de referinţă (de ex: succesiunea şi interacţiunea proceselor, stabilirea criteriilor şi metodelor pentru operarea controlului efectiv al produselor, asigurarea informaţiilor şi tehnologiei necesare pentru monitorizarea permanentă a proceselor de producţie şi a siguranţei alimentului); demonstrarea controlului total asupra condiţiilor de producţie (salubritate, igienă, prevenirea contaminării) din cadrul companiei; îmbunătăţirea continuă şi planificată a proceselor Sistemului de Management implementat de companie.
La nivel global, obţinerea certificării sistemului de management integrat al calităţii şi siguranţei alimentului semnifică parcurgerea, de către companie, a unor etape de modernizare a tehnologiei de producţie în sensul alinierii la criteriile evaluate pentru standardizarea HACCP şi ISO. QAB a derulat aceste etape prin intermediul unui program investiţional masiv, cu precădere în perioada 2002 - 2004, axat în principal pe următoarele direcţii: îmbunătăţirea şi extinderea capacităţii de producţie şi de control a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor, introducerea sistemului ERP, modernizarea sistemului de distribuţie.