Radu Berceanu îşi separă afacerea piscinelor

Mihnea Rău
Ziarul BURSA #Companii / 12 iulie 2010

Familia ministrului transporturilor Radu Berceanu a decis recent să-şi separe afacerea cu producţia şi vânzarea de piscine, pe care a întemeiat-o, discret, în urmă cu mai mulţi ani.

Producţia şi vânzarea de piscine a fost înglobată până acum în cunos­cuta companie AVI SRL, cea mai importantă afacere a familiei Bercea­nu, fondată acum şaisprezece ani, împreună cu Adriean Videanu.

Între timp, Adriean Videanu s-a retras din companie, iar familia Berceanu şi-a diversificat afacerea, pe care acum o sparge în două, creând şi AVI Piscine SRL.

Ministrul transporturilor declara, recent, în presă, că mulţi din Româ­nia au piscine de la Radu Berceanu, dar nu ştiu acest lucru.

Firma este specializată acum, în principal, pe producţia de fibră de sticlă, iar în subsidiar a produs şi pis­cine pentru oamenii cu bani din ţara noastră.

Actualul ministru al transporturilor a fost discret în afacerea cu piscine, puţini dintre clienţii săi cunoscând cine le livrează produsele.

Acum pare că Radu Berceanu şi-a schimbat această strategie, prin separarea activităţii privind producţia de piscine de compania mamă.

Noua firmă, AVI Piscine, va prelua toate obligaţiile din contractele încheiate de compania mamă, urmând să asigure inclusiv garanţiile pentru piscine şi accesoriile acestora.

Noua companie a fost înregistrată, luna trecută, la Registrul Comerţului, iar asociaţii firmei rămân aceiaşi ca şi la compania mamă: Radu Berceanu (80%), soţia sa, Mihaela Berceanu (5%), cei doi copii- Victor şi Andrei Berceanu, tot câte 5%, şi directorul firmei- Daniel Nedelcuţ -5%.

Firma familiei Berceanu a produs materiale pentru trenurile franţuzeşti de mare viteză TGV, dar şi pentru metroul sau tramvaiul vienez. Exporturile reprezintă peste 80% din vânzările firmei AVI, care a avut, în 2008, o cifră de afaceri de 10 milioane de lei şi o rată a profitului de aproape 1,2%, la un număr de 86 salariaţi. Cifra de afaceri şi profitul firmei AVI au scăzut, faţă de anul precedent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de cand face BErceanu PISCINE?????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb