RADU CRĂCIUN CĂTRE ANTREPRENORI: "Trebuie să vă diversificaţi sursele de finanţare"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2019

Radu Crăciun, Sursa foto: Agerpres

Radu Crăciun, Sursa foto: Agerpres

"Dezvoltarea unui business la nivel naţional - regional trebuie să vină la pachet cu un sistem de guvernanţă corporativă", a spus Radu Crăciun

Antreprenorii din ţara noastră ar trebui să nu se mai bazeze doar pe finanţarea bancară, ci să atragă şi alţi acţionari în companie, pentru că investitorii care vin alături de ei îşi asumă aceleaşi riscuri precum cei care au dezvoltat afacerile, a declarat ieri Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), în cadrul conferinţei "From Family Business to Corporation" organizată de MedLife în asociere cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Radu Crăciun a spus: "Atunci când vine vorba despre investitori, dumneavoastră (n.r. antreprenorii) participaţi la un concurs de frumuseţe. Dacă într--adevăr vă doriţi banii investitorilor trebuie ca la acest concurs să arătaţi cât mai bine. Investitorii sunt foarte pretenţioşi. Ei vor să ştie exact ce finanţează, de ce şi care sunt şansele de a-şi recupera investiţia, cu un randament inves-tiţional".

Preşedinele APAPR a adăugat: "La noi lumea este dependentă de bănci, ceea ce, trebuie să spun, este un lucru rău. În momentul în care îţi pui toate ouăle în acelaşi coş, riscurile sunt mai mari. Practic, ar trebui să apară o diversificare a surselor de finanţare, pentru că cei care investesc îşi asumă şi riscurile împreună cu dumneavoa-stră (n.r. cu antreprenorii). Băncile mai puţin. Acest lucru cred că ar trebui să fie apreciat şi acesta este motivul pentru care trebuie să acceptaţi acest concurs de frumuseţe la care investitorii vă supun".

Radu Crăciun a punctat că, succesul avut de un antreprenor în dezvoltarea unei afaceri până la un punct, nu garantează succesul şi în viitor.

"Asta este premisa de la care pleacă orice investitor. Cineva poate fi foarte bun pentru conducerea unei etape a business-ului, dar dacă se vrea trecerea într-o altă paradigmă, într-o altă etapă a dezvoltării, e posibil ca acel aranjament de guvernanţă care a dus la succes până la un anumit punct să nu mai fie potrivit şi pentru mai departe", a spus oficialul APAPR.

Radu Crăciun a subliniat că, dacă cineva îşi doreşte ca business-ul său să crească, să capete anvergură naţională sau chiar regională, atunci trebuie să accepte ideea că modul în care este condus trebuie să fie mai sofisticat.

Trebuie să depăşească modul «one - man show» sau «one - woman show», a spus preşedintele APAPR, care a conchis: "În momentul în care există ambiţie pentru dezvoltarea unui business la nivel naţional - regional, pentru ca business proposal-ul (n.r. propunere de afaceri) să fie credibil pentru orice investitor, trebuie să vină la pachet cu acel sistem de guvernanţă ca să dea confort şi care să susţină antreprenorul originar cu noi competenţe, complementare, cu noi personalităţi şi cu un nou know - how care să împingă business-ul".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb