Rafael Advanced Defense Systems, rol crucial în securitatea naţională a Israelului

M.S.
Internaţional / 13 august

Rafael Advanced Defense Systems, rol crucial în securitatea naţională a Israelului

Cu rol crucial în securitatea naţională a Israelului, Rafael Advanced Defense Systems, cunoscută simplu ca Rafael, este o companie israeliană de top specializată în dezvoltarea şi producţia de sisteme avansate de apărare şi securitate.

Fondată în 1948, iniţial ca parte a Ministerului Apărării din Israel, Rafael s-a transformat într-o companie independentă (in proprietatea statului), devenind un lider global în industria de apărare.

Activitate şi Produse: Rafael este cunoscută pentru dezvoltarea unor tehnologii de apărare inovatoare, multe dintre ele fiind utilizate pe scară largă de către Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) şi exportate către alte ţări. Printre cele mai notabile produse ale companiei se numără:

1. Sistemul Iron Dome: Un sistem de apărare antirachetă extrem de eficient, proiectat pentru a intercepta şi distruge rachetele şi obuzele de artilerie trase de la distanţe scurte.

2. Sistemul Trophy: Un sistem activ de protecţie pentru vehicule blindate, capabil să detecteze şi să neutralizeze ameninţările antitanc, cum ar fi rachetele şi proiectilele.

3. Spice: O familie de bombe ghidate de precizie, care utilizează ghidaj prin GPS şi optică pentru a lovi ţinte cu o mare precizie.

4. Sisteme de război electronic: Rafael dezvoltă şi sisteme sofisticate de război electronic, utilizate pentru a proteja forţele proprii şi a perturba comunicările şi radarele inamice.

5. Sisteme de rachete antiaeriene şi antitanc: Rafael produce o gamă variată de rachete ghidate, cum ar fi rachetele antitanc Spike, utilizate de forţele armate din întreaga lume.

Rol şi Importanţă: Rafael joacă un rol crucial în securitatea naţională a Israelului, furnizând tehnologii esenţiale care protejează ţara de ameninţările externe. De asemenea, compania contribuie semnificativ la economia Israelului prin exporturile sale şi colaborează cu numeroase ţări şi organizaţii internaţionale.

Inovaţie şi Cercetare: Compania investeşte constant în cercetare şi dezvoltare pentru a rămâne în fruntea industriei de apărare. Rafael colaborează cu universităţi, institute de cercetare şi alte companii din domeniu pentru a dezvolta noi tehnologii şi soluţii de securitate.

Structură şi Management: Rafael este deţinută în întregime de guvernul israelian şi funcţionează sub supravegherea Ministerului Apărării.

Conducerea companiei include experţi în domeniul militar, inginerie şi management, mulţi dintre ei având o vastă experienţă în IDF (Israel Defense Forces).

De aceea, numirea profesorului Alon Pikarski în consiliul de administraţie, un medic valoros, dar fără specializare în industria de apărare, este controversată (citeste aici "Compania statului israelian Rafael Advanced Defense Systems - integritate îndoielnică").

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb