Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare va fi aprobată de Guvern şi implementată până la jumătatea acestui an, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform agerpres.
El a participat la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Neurologie "Împreună pentru viitorul neurologiei", cu tema Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC), eveniment organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroreabilitării şi Societatea de Neurologie din România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, transmite sursa.
Potrivit agerpres, "Strategia Naţională pentru Bolile Cerebrovasculare, care, din punct de vedere tehnic, din punct de vedere profesional, este finalizată, mai necesită nişte adaptări pentru că aceste strategii au un anumit format pe care trebuie să îl respectăm atunci când le promovăm ca şi hotărâri ale Guvernului României. Mai este de lucru la partea administrativă şi la modul în care este structurată această strategie. Sunt convins că într-un interval de timp nu foarte lung, până la jumătatea acestui an, vom avea această strategie aprobată de Guvernul României şi implementată", a susţinut Rafila.
Potrivit acestuia, pentru a creşte numărul de centre în care se efectuează trombectomii trebuie să crească şi numărul de specialişti care le efectuează, notează sursa citată: "Ceea ce am reuşit să facem cu Societatea Română de Neurologie, cu Societatea de Cardiologie şi cu colegii din alte specialităţi este să putem să dezvoltăm această competenţă, acest atestat, care este serios, este de un an de zile, este lung şi care permite medicilor din mai multe specialităţi, nu doar radiologilor intervenţionişti, care sunt liderii - şi trebuie să respectăm acest lucru - acestor proceduri care se aplică cu succes pacienţilor. Trebuie să creştem numărul. O primă estimare este că o să avem 25 de noi specialişti. Discutăm despre nişte centre care trebuie să aibă cel puţin patru sau cinci angajaţi calificaţi să facă trombectomii", a explicat ministrul.
1. incompetenta ucide, coruptia ucide
(mesaj trimis de Rafila Citostaticus PSDistus în data de 18.04.2024, 17:34)
"România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct."
Iar pana aprobarea strategiei miraculoase mai mor inca...cati romani, d-le Rafila?
Bravo, dupa ce ai pus talpi aprovizionarii cu citaostatice acum ai facut o pasiune si pentru bolile cardiovasculare!
De la preluarea primului mandat de ministru al sanatatii, cati romani au murit de cancer, de infarct sau de atac cerebral d-le Rafila? Amarastenii care au decedat la ATI la spitalul Sf Pantelimon, 17 in cateva zile, mai ceva ca-n vremea pandemiei, doar n-au avut noroc?