Rafinăria Vega Ploieşti împlineşte 115 ani de activitate în industria prelucrării produselor petroliere

J.P.
Companii / 26 noiembrie 2020

Rafinăria Vega Ploieşti împlineşte 115 ani de activitate în industria prelucrării produselor petroliere

Rafinăria Vega Ploieşti, operată de Rompetrol Rafinare, împlineşte 115 ani de activitate în industria prelucrării produselor petroliere, conform unui comunicat trimis redacţiei.

În prezent, Vega Ploieşti furnizează aproximativ 17% din necesarul de bitum la nivel naţional.

Felix Crudu Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare: "Rafinăria Vega este o unitate specială, care a mereu a avut capacitatea să se adapteze cerinţelor din piaţă şi să se distingă în raport cu celelalte rafinării din ţară. Printr-un flux foarte bine pus la punct, Vega Ploieşti creşte în fiecare an, iar Rompetrol Rafinare face eforturi mari să dezvolte această unitate de producţie, atât de importantă pentru multe domenii de activitate din ţară. De exemplu, bitumul produs la Vega este o carte de vizită puternică şi suntem convinşi că vom putea creşte randamentele pentru acest produs foarte valoros."

În 2019, rafinăria prahoveană a reuşit să consemneze recorduri operaţionale la producţia de bitum (120.000 de tone), respectiv producţia de hexan (92.000). Un nivel de producţie ridicat a fost menţinut şi în primele 9 luni ale lui 2020, cu un total de 265.000 de tone de materii prime şi semifabricate procesate.

Producţia în creştere este susţinută de instalaţia de bitum modificat cu polimeri, ridicată în 2007, după preluarea pachetului majoritar de către KMG International, cu un efort investiţional de peste 7 milioane de dolari. În perioada următoare, KMG International intenţionează să facă investiţii suplimentare în sectorul producţiei de bitum, având în vedere cererea în creştere pentru produsul absolut necesar în dezvoltarea infrastructurii rutiere, la nivel naţional.

În prezent, rafinăria nu mai prelucrează ţiţei, ci numai produse distilate medii, provenite de la Petromidia Năvodari. Astfel, chiar dacă este cea mai mică unitate de profil din ţară, cu o capacitate de producţie anuală de aproximativ 400.000 de tone, Vega Ploieşti dezvoltă exclusiv produse cu valoare adăugată ridicată.

În rafinăria Vega Ploieşti se fac eforturi considerabile şi în ceea ce priveşte protecţia mediului şi limitarea impactului activităţii industriale. Numai în 2019 au avut loc modernizări în valoare de peste 8 milioane de dolari (noul sistem de recuperare a vaporilor, incinerator nou pentru arderea în siguranţă a gazelor rezultate în urma proceselor tehnologice, înlocuirea cuptorului din instalaţia de Distilare în Vid), cu efect direct în scăderea nivelului noxelor şi a presiunii pe mediul înconjurător.

În acelaşi timp, Rompetrol Rafinare desfăşoară una dintre cele mai ample operaţiuni ecologice din istoria recentă a României: remedierea batalelor rezultate în urma activităţii de rafinare din ultimul secol. La terminarea operaţiunilor, zona va fi renaturată şi monitorizată timp de 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb