RAFINOR estimează vânzarea a 150 kg de aur de investiţii în 2025 prin reţeaua MAGNOR

A.D.
Companii / 22 ianuarie

Foto: Claudiu Diaconu, CEO Rafinor si Cosmin Popovici, CEO Magnor

Foto: Claudiu Diaconu, CEO Rafinor si Cosmin Popovici, CEO Magnor

Aurul, considerat de secole un activ valoros şi un mijloc de protecţie împotriva riscurilor economice, a oferit randamente atractive pe termen lung, cu o apreciere anuală de aproximativ 8% în ultimele două decenii. Potrivit comunicatului remis redacţiei, începând cu sfârşitul anului 2023, aurul a înregistrat creşteri semnificative, atingând noi maxime istorice, iar în 2024 s-a numărat printre cele mai performante active.

"Ne aşteptăm ca aceste trenduri să continue şi în 2025", afirmă Claudiu Diaconu, acţionar majoritar şi CEO al RAFINOR, prima şi singura rafinărie de metale preţioase, conform standardelor moderne, din România.

"Piaţa aurului este văzută în continuare într-o lumină optimistă de majoritatea analiştilor, având în vedere contextul economic global şi politicile monetare aşteptate. Investiţiile în aur reprezintă o oportunitate bună pentru cei care doresc să capitalizeze tendinţele de pe acest segment economic", a adăugat reprezentantul companiei.

RAFINOR anticipează un interes crescut pentru aurul de investiţii în România în 2025, cu vânzări estimate la 150 kg prin reţeaua MAGNOR. JP Morgan prognozează creşteri semnificative ale preţurilor metalelor preţioase, cu aurul între 2.900-3.200 dolari/uncie până la sfârşitul anului 2025. CEO-ul RAFINOR evidenţiază factori precum politicile monetare favorabile şi cererea robustă, anticipând noi maxime istorice ale preţului aurului.

Aurul continuă să fie un activ de refugiu preferat de investitori, datorită stabilităţii sale în faţa inflaţiei şi incertitudinilor geopolitice. Cererea globală record, impulsionată de băncile centrale şi investitori privaţi, confirmă importanţa aurului ca protecţie împotriva riscurilor economice. Printre avantajele principale se numără:

Istoria menţinerii valorii: Aurul are o valoare intrinsecă şi utilizări industriale, ceea ce îl face o investiţie stabilă, chiar în perioade de incertitudine.

Diversificarea portofoliului: Aurul este o opţiune sigură pentru reducerea riscurilor financiare prin diversificare.

O analiză recentă realizată de JP Morgan subliniază rolul esenţial al aurului ca diversificator într-un portofoliu de investiţii. Analiza evidenţiază:

Performanţa aurului în perioade de incertitudine: În 2022, când pieţele globale de acţiuni au înregistrat pierderi de -19,46%, iar obligaţiunile globale au scăzut cu -16%, aurul a avut o performanţă pozitivă, crescând cu 3%.

Beneficiile diversificării: Conform teoriei moderne a portofoliului, diversificarea prin active slab corelate poate îmbunătăţi randamentele şi reduce riscurile. Aurul a demonstrat istoric o corelaţie scăzută sau uneori negativă cu alte clase de active, precum acţiunile şi obligaţiunile.

Concluzia JP Morgan este că aurul oferă o protecţie eficientă în perioade de volatilitate economică şi reprezintă o alegere inspirată pentru diversificarea portofoliilor financiare.

Aurul este o opţiune atractivă pentru conservarea capitalului datorită faptului că îşi menţine valoarea în timp şi este rezistent la efectele inflaţiei şi devalorizării monedelor. Spre deosebire de bancnote, care pot fi afectate de politicile monetare sau condiţiile economice şi geopolitice, aurul rămâne un activ tangibil şi stabil.

De asemenea, aurul este uşor de cumpărat şi vândut datorită lichidităţii sale ridicate. Este accesibil atât prin magazine specializate, cât şi prin platforme digitale. Investitorii pot achiziţiona lingouri de aur de diferite greutăţi, iar Rafinor oferă produse de înaltă calitate, certificate de laboratoare acreditate.

RAFINOR, cu o capacitate de rafinare de peste 2,5 tone anual, utilizează metode avansate şi sustenabile pentru procesarea metalelor preţioase. Obiectivul companiei pentru următorii trei ani este să depăşească o cifră de afaceri anuală de 100 de milioane de euro şi să devină un simbol al excelenţei româneşti pe piaţa internaţională.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb