Raiffeisen, Nomura International şi BT Securities intermediază emisiunea de obligaţiuni a Primăriei Capitalei

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 ianuarie 2015

Raiffeisen, Nomura International şi BT Securities intermediază emisiunea de obligaţiuni a Primăriei Capitalei

Municipalitatea bucureşteană a anunţat, ieri, că a selectat asocierea Raiffeisen Bank SA, Nomura International plc şi BT Securities SA pentru furnizarea serviciilor financiare de intermediere necesare emiterii şi vânzării de obligaţiuni denominate în RON. Operaţiunea este destinată refinanţării emisiunii de euroobligaţiuni din anul 2005. Primăria Capitalei a iniţiat selecţia intermediarului în noiembrie 2014, conform unui comunicat remis redacţiei.

La licitaţie a mai participat şi asocierea Banca Comercială Română SA şi BRD Group Societe Generale SA.

Emisiunea scadentă pe 22 iunie 2015 este în valoare de 800 de milioane de euro şi o restructurează pe o alta de 500 de milioane de euro, reprezentând eurobonduri contractate în 2005 de fostul primar Adriean Videanu.

Primăria poate decide să anuleze sau să modifice elementele tranzacţiei, în cazul în care condiţiile pieţei sunt nefavorabile, potrivit anunţului.

În luna august a anului trecut, Fitch Ratings a confirmat ratingul datoriilor pe termen lung, în valută, al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă, şi restul calificativelor, decizie care reflectă statutul oraşului de capitală a ţării noastre, performanţele operaţionale solide şi nivelul moderat al datoriilor, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Ratingul PMB este la acelaşi nivel cu cel al României.

Calificativul pentru datoriile pe termen lung în monedă locală a fost menţinut la nivelul BBB, iar cel pentru datoriile pe termen scurt în valută la F3. Calificativele date atunci Primăriei Generale mai reflectă dependenţa relativ ridicată a veniturilor operaţionale de ciclul economic şi necesarul ridicat de investiţii.

Fitch a mai notat, în conmunicatul din august, că Primăria Bucureşti se confruntă cu un risc mare de refinanţare a unor obligaţiuni de 500 milioane euro, cu scadenţa pe 22 iunie 2015. Agenţia de rating consideră că Primăria ar trebui să poată realiza cu succes refinanţarea obligaţiunilor scadente.

Conform sursei citate, ratingul PMB va fi influenţat pozitiv de menţinea performanţelor operaţionale solide, care să asigure finanţarea investiţiilor din resurse interne, precum şi menţinerea datoriilor sub 100% din venituri.

Calificativul ar fi influenţat negativ de dificultăţile de refinanţare a datoriilor cu scadenţa în 2015 sau de creşterea presiunilor datoriilor, din cauza înrăutăţirii performanţelor operaţionale, mai punctează Fitch.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb