Raluca Turcan: "Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului"

R.S.
Politică / 15 martie

Raluca Turcan: "Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului"

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat astăzi că "extremismul e real şi e o problemă", iar creşterea acestuia în România a fost cauzată şi de cearta dintre liberali şi social-democraţi şi nereuşita în privinţa aderării la spaţiul Schengen, potrivit Agerpres.

"Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa ca noi, au crezut poate că dezvoltarea constantă rezolvă toate problemele pentru toată lumea. Ne-au sancţionat atacurile nefondate din spaţiul public. Conflictul public între PNL şi PSD a condus la creşterea extremismului. Alţii au crezut poate că Europa e răspunsul la orice problemă. Şi au minimalizat comunicarea cu oamenii, reacţia promptă la aşteptări pe care oamenii le au", a afirmat Raluca Turcan, în această seara, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Tineretului Naţional Liberal (TNL), informează Agerpres.

Raluca Turcan a mai spus că în România, "extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen".

"Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită. În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa", a afirmat ministrul Raluca Turcan, relatează Agerpres.

Ea a subliniat că atragerea de fonduri UE, pentru dezvoltarea micilor comunităţi, poate combate extremismul, notează Agerpres.

"Şi trebuie să continuăm să aducem bani europeni - mai ales în sate şi în oraşele mici. Primarul liberal care aduce fonduri europene şi investiţii în localitatea lui e cel mai eficient luptător contra extremismului", a concluzionat liderul PNL Sibiu.

Raluca Turcan este singurul ministru prezent vineri seara la Sibiu, la conferinţa regională "Europa în fiecare localitate", organizată de către TNL, scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Rosia Montana = afacere psd-ista, gasaca lui Ciolacu & Co a tras ultimul tun

    Azilele grozei = mostruozitate psd-ista (patronii din Voluntari n-au bagat capul in poza cu pnl ci cu nevasta lui Pandele) 

    GPL-ul groazei = mega-afacere psd-ista (culmea tupeului: dupa tragedie primarul psd-ist si-a marit salariul!) 

    Spaga cu geamantanul = buzatii din Vaslui vor intra in cartile de istorie si in manualul dna, dupa care vor invata procurorii stagiari despre cum sa-i prinda pe coruptii mari si mici. 

    Spitalele groazei si starea precara a sistemului de sanatate pastorit de psd-istul Rafila. 

    Mega afacerea cu stuful din delta...delta care a ajuns pasunea lui Stanescu. 

    Sarabanda de tzepe din domeniul asigurarilor pastorita de ASF (marea sinecura psd-ista)...transportatorii mici si mari au ajuns la limita subsitentei datorita exploziei pretului la politele RCA, ce a crescut cu mult fata de rata inflatiei. 

    Taxarea si impozitarea excesiva a privatilor mici si mijlocii, impozitarea certificatelor medicale... ce mai urmeaza? impozitarea progresiva? 

    Inca mai este timp sa va separati si sa va delimitati de ciuma rosie. 

    1. rosia montana nu e asacerea psd!

      e afacerea pnl…pd…udmr…psd! mergi pe firul povestii..  

      majoritatea retin din “lectie sau carte citita” doar 10-20%…. de fel putin din “introducere”… ceva din “cuprins”… si “incheiere”… 

      s c c r e t 

      COANA MITA BICICLISTA,a CAZUT si si SI-aRUPT PI,,,.Dupa ce BILL KID a fost cazata la TARGSOR,locul acesteia a fost luat de GIRAFA de SIBIU. Fostii PDListi,actualii PNListi(majoritari in PNL) sau nascut NESIMTITI si au fost EDUCATI la fel.O DECLARATIE a NEAMTULUI VOPSIT in ROMAN,SIEGRIFID MURESAN,este de o NESIMTIRE CRASA. Acesta,spune ca PNL,a fost singurul partid care a aparat si a facut bine romanilor in ultimii 5 ani . LOAZA,a uitat ca atunci cand a fost la guvernare cu TOXICUL PARTID numit USR,au votat impreuna cu POPONARII EUROPENI cot la cot IMPOTRIVA ROMANIEI si RO;MANILOR. Apoi,in GUVERNARILE ORBAN,CATU,au DEMOLAT ROMANIA si ROMANII prin niste IMPRUMUTURI pe care actuala guvernare trebuie sa le plateasca. Apoi,ce uita LOAZA sa spuna este faptul ca daca AZI,PSD nu iar REMORCA,PNL,ar fi ajuns la fel ca PNTCD. NESIMTIREA ,nu doare dar se numeste frate cu PROSTIA. IARTAI DOAMNE ca NU STIU ce VORBESC.!

      Apropo de “incheiere”..."gasaca lui Ciolacu & Co a tras ultimul tun"...oare la bursa?

    hoti si mincinosi toti

    Sa nu mai vorbim de politica PNL si cu programul sau contra "ciumei rosii". Nici nu mai trebuia sa votam, mai bine spuneau ca se face rotativa si probabil si la parnaie trebuia introdusa rotativa, dupa 8-12 ore sa faca rotativa intre gardieni si detinuti. Cateodata renovarea unei case costa mai mult decat daca se darama total si se face o constructie noua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb