RĂPIREA "Lovitură de imagine pentru Bashar al-Assad"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2013

"Lovitură de imagine pentru Bashar al-Assad"

Predarea lui Omar Hayssam către autorităţile române este o lovitură de imagine pentru Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, consideră Ovidiu Ohanesian, unul din cei trei jurnalişti răpiţi, în 2005, în Irak.

Acesta este de părere că Bashar al-Assad vrea să demonstreze NATO, că, prin predarea lui Hayssam, este un luptător împotriva terorismului.

În cadrul unui scurt interviu, Ovidiu Ohanesian ne-a spus că, dacă sirianul Omar Hayssam ar spune tot ceea ce a făcut în ultimii peste 20 de ani, "ar face curăţenie în societatea românescă post-decembristă", fiind un factor de epurare a politicii şi a societăţii româneşti de după decembrie 1989.

(Interviu cu Ovidiu Ohanesian)

Reporter: Cum ai primit vestea predării lui Omar Hayssam către autorităţile române?

Ovidiu Ohanesian: Am fost foarte, foarte surprins de faptul că Omar Hayssam a fost adus în ţară, mai ales că a venit aşa, din senin. Nu mă aşteptam că va fi adus în România în viitorul apropiat.

Reporter: De ce?

Ovidiu Ohanesian: Pentru că s-a văzut din mersul lucrurilor, încă din 2005, de când cei doi cetăţeni - sirianul Omar Hayssam şi americanul Muhammad Munaf - au pus la cale răpirea noastră, că autorităţile nu aveau niciun interes să-i facă pe cei doi să vorbească.

Reporter: La ce te aştepţi în continuare?

Ovidiu Ohanesian: Primul lucru la care mă aştept este ca Omar Hayssam să vorbească, să spună tot ce ştie, tot ce a făcut, să determine autorităţile să declaseze fără niciun fel de rezervă dosarul răpirii din Irak şi cazul în care Hayssam a făcut contrabandă cu arme - dosarul Armamentul, în care sirianul Omar Hayssam apare alături de cel mai mare traficant de armament din lume, Viktor Bout, condamnat în SUA la 25 de ani de închisoare, şi alături de o pleiadă de politicieni, oameni de afaceri şi ofiţeri ai serviciilor secrete. Toate aceste nume şi detalii complete despre persoanele cu care a fost implicat Omar Hayssam în contrabanda cu armament, dar şi în cazul răpirii din Irak, se găsesc în cartea "Predarea României", scrisă de fostul procuror şef adjunct al DIICOT Ciprian Nastasiu şi publicată în 2009. Cartea cuprinde toate detaliile despre cum a fost ordonată muşamalizarea acestor dosare.

De asemenea, există o listă întreagă cu notele strict secrete ale Ministerului Afacerilor Externe care se referă la infracţionalităţile comise de Omar Hayssam în perioada 2001-2007.

Reporter: Crezi că în toată această perioadă Omar Hayssam a fost, într-adevăr, în Siria?

Ovidiu Ohanesian: Cred că a fost închis în Siria, dar din cauză că regimul Bashar al-Assad are probleme grave inclusiv cu NATO, din care facem şi noi parte, a hotărât să arate că el (n.r. preşedintele Siriei Bashar al-Assad) este un luptător împotriva terorismului. Cred că este un joc de imagine, o lovitură de imagine, aş putea spune, prin care Assad îl predă pe Omar Hayssam autorităţilor române să demonstreze celor de la NATO că este un nou luptător împotriva teroris­mului.

Reporter: Traian Băsescu nu a confirmat că Omar Hayssam a fost adus din Siria. Cum comentezi?

Ovidiu Ohanesian: Băsescu se ţine în continuare de cacealmale şi secretomanii. Este o nouă cacealma de-a lui şi vrea să demonstreze că doar el şi servciile lui fac totul şi că Ponta nu este în stare de nimic.

Reporter: Ce ar trebui să facă, acum, autorităţile noastre?

Ovidiu Ohanesian: Acum ar trebui ca autorităţile să-l audieze pe Omar Hayssam, să dea publicităţii tot ce are de spus acest cetăţean despre modul în care a colaborat cu serviciile secrete, despre cum a făcut contrabandă cu armament, cum a pus la cale răpirea, cum şi-a spălat afacerile de 100 de milioane de dolari din puşcărie, cum a intrat în politică, cum s-a aflat în aeronavele unor politicieni şi multe, multe altele.

Ar fi multe de spus şi dacă Hayssam ar spune tot ce trebuie ar face curăţenie în societatea românescă post-decembristă. Omar Hayssam este un factor de epurare a politicii şi a societăţii româneşti de după decembrie 1989.

Reporter: Câte persoane ar trebui ares­tate dacă Omar Hayssam ar face aceste declaraţii?

Ovidiu Ohanesian: Este greu de crezut că aş putea da eu un număr de persoane care ar trebui arestate, dar sunt foarte multe nume, funcţii, fapte, care au legătură cu faptele de corupţie ale sirianului Omar Hayssam.

Conform unor surse citate de presă Administraţia Naţională a Penitenciarelor a infirmat că Omar Hayssam s-ar afla în penitenciarul Jilava sau în alt penitenciar românesc, însă alte surse spun că Inspectoratul General al Poliţiei Române îşi menţine informaţia că Hayssam se află într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb