Raport Ericsson ConsumerLab: Obiceiurile online, adoptate în ultima perioadă, se vor menţine şi după pandemie

Comunicate de presă / 9 iunie 2021

Raport Ericsson ConsumerLab: Obiceiurile online, adoptate în ultima perioadă, se vor menţine şi după pandemie

Un nou raport Ericsson (NASDAQ: ERIC) realizat în rândul consumatorilor de tehnologie anticipează că tendinţa de translatare în mediul online a unei părţi importante a activităţilor cotidiene, determinată de pandemia globală Covid-19, se va menţine la nivel global chiar şi după încheierea pandemiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Denumit The Future Urban Reality, acest raport al Ericsson ConsumerLab este cel mai mare studiu realizat până în prezent de companie în rândul utilizatorilor de tehnologie şi relevă date importante despre cum văd consumatorii realitatea cotidiană după pandemie, până în anul 2025.

Reprezentativ pentru opiniile a 2,3 miliarde de consumatori din 31 de ţări de pe întreg mapamondul, raportul estimează că activităţile de rutină - precum munca, şcoala, sănătatea şi cumpărăturile - vor continua să fie gestionate online şi că utilizatorii de tehnologie vor accesa, în medie, 2,5 servicii noi în plus. În schimb, consumatorii de tehnologie vor pune mai mult accent pe timpul lor liber pentru a călători mai mult, pentru a acorda o atenţie mai mare aspectelor importante din vieţile lor şi pentru a petrece mai mult timp cu prietenii şi familia.

Mai mult, se estimează că vom petrece, în medie, zece ore pe săptămână în plus online, ca urmare a creşterii ponderii activităţilor digitale, anticipându-se că această schimbare va reduce diferenţa dintre utilizatorii online ocazionali şi cei avansaţi (având în vedere faptul că din ce în ce mai multe servicii online au devenit parte din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, în timpul pandemiei).

Zeynep Ahmet, Senior Researcher, ConsumerLab, în cadrul Ericsson Research, spune: "În pandemie, instrumentele TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) au devenit mijloacele cheie prin intermediul cărora am gestionat multe aspecte din vieţile noastre cotidiene, iar ultimele descoperiri Ericsson sugerează faptul că acest lucru va continua şi va deveni o regulă. Această tendinţă poate ajuta consumatorii de tehnologie să se concentreze asupra lucrurilor importante din vieţile lor, indiferent că asta înseamnă să petreacă mai mult timp cu cei dragi sau să ducă un stil de viaţă mai sănătos. Ţinând cont de faptul că, la Ericsson, ne numărăm printre cei care facilitează apariţia noilor obiceiuri online, putem spune că este clar că atât reţelele mobile, cât şi eforturile de incluziune digitală vor juca un rol crucial în construirea societăţilor reziliente şi incluzive de mâine".

Principalele constatări ale raportului:

Până în 2025, toate activităţile de rutină se vor desfăşura în mediul online: 1din 2 consumatori de tehnologie speră să utilizeze mijloace de învăţare online pentru a se perfecţiona; mai mult de jumătate dintre utilizatorii din întreaga lume cred că toate activităţile lor recreative vor avea loc în mediul online; mai bine de o treime dintre aceştia vor face cumpărăturile uzuale utilizând canalele online.

64% dintre consumatori se aşteaptă la creşterea nivelului de stres, în societate: peste 3 din 5 utilizatori de tehnologie consideră că va fi necesar să jongleze cu mai multe locuri de muncă pentru a avea venituri decente; în acelaşi timp, 7 din 10 se aşteaptă să ducă o viaţă mai sănătoasă.

Va trebui să alegem între confort şi confidenţialitate: în timp ce 75% dintre consumatori prognozează că uşurinţa în utilizare va fi un factor esenţial în deciziile de zi cu zi în 2025, 7 din 10 se aşteaptă să acorde mai multă atenţie aspectelor care ţin de securitatea şi confidenţialitatea în mediul online.

Produsele locale vor fi pe primul loc: fiind preocupaţi şi de aspectele legate de mediul înconjurător, jumătate dintre consumatorii de tehnologie din întreaga lume anticipează că vor cumpăra mai multe produse locale în viitor.

Jumătate dintre consumatori îşi exprimă îngrijorarea faţă de schimbările climatice, totuşi 67% speră să călătorească mai mult în viitor: deşi majoritatea celor intervievaţi consideră că opţiunile/ mijloacele de călătorie sustenabile ar trebui să fie mai accesibile, doar 1 din 3 este dispus să renunţe la zborul cu avionul pentru a pleca în vacanţe.

Timpul petrecut online va creşte, în medie, cu 10 ore pe săptămână până în 2025: se anticipează că utilizarea platformelor online va continua şi după pandemie, utilizatorii de tehnologie estimând că vor folosi, în medie, cu 2,5 mai multe servicii online, zilnic, până în 2025; acest lucru reiterează importanţa incluziunii digitale în scopul conturării unei "noi normalităţi" incluzive şi reziliente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb