RAPORT INTEGRAT PMI: Philip Morris International anunţă progrese în construirea unui viitor fără fum

E.O
Companii / 15 iunie 2021

Jacek Olczak, Chief Executive Officer al Philip Morris International

Jacek Olczak, Chief Executive Officer al Philip Morris International

Philip Morris International (PMI) anunţă, în Raportul Integrat prezentat recent, că performează în domeniile protecţiei mediului, social şi guvernanţă şi că a făcut progrese în îndeplinirea misiunii de a construi un viitor fără fum.

"Prezint acest raport cu mândrie pentru ceea ce am realizat în doar cinci ani, cum ar fi faptul că produsele fără fum reprezintă aproape un sfert din veniturile noastre totale în 2020, de la aproape zero în 2015. Dar, în acelaşi timp, recunosc că încă ne aşteaptă foarte multă muncă. Noile noastre obiective ambiţioase evidenţiază încrederea pe care o avem în abilitatea de a schimba monumental viitorul pe termen lung al companiei", a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer al Philip Morris International, precizând: "PMI şi-a asumat angajamentul de a deveni un agent al schimbării şi un susţinător al valorilor pozitive. Inovaţia şi incluziunea sunt esenţiale pentru a soluţiona provocările cu care ne confruntăm, fie că este vorba de reducerea riscurilor asociate fumatului, fie de impactul de mediu sau social. Scopul nostru este să construim un viitor sustenabil în beneficiul companiei, acţionarilor, consumatorilor şi al societăţii".

Strategia, guvernanţa şi performanţa companiei creează valoare, arată raportul PMI. Acesta punctează cele mai importante teme de dezvoltare durabilă ale PMI, inclusiv impactul produselor companiei asupra sănătăţii şi descrie eforturile făcute în domeniul cercetării, dezvoltării şi comercializării alternativelor mai bune, fundamentate ştiinţific, la continuarea fumatului în rândul adulţilor care nu renunţă.

PMI a reuşit să folosească în proporţie de 100% tutun obţinut în urma unor activităţi de despădurire care nu au afectat pădurile seculare

În 2020, o proporţie de 48% dintre agricultorii contractaţi de PMI pentru furnizarea tutunului câştigau cel puţin venitul care să asigure un trai decent, pe baza metodologiei Anker, recunoscută pe scară largă pentru estimarea criteriilor privind salariul de trai în întreaga lume. În pofida provocărilor generate de pandemia globală, 100% dintre cultivatorii de tutun şi agricultorii din cadrul lanţului de aprovizionare al PMI aveau acces la echipament individual de protecţie.

Tot în 2020, PMI a reuşit să folosească în proporţie de 100% tutun obţinut în urma unor activităţi de despădurire care nu au afectat pădurile seculare şi şi-a consolidat, astfel, eforturile de a proteja biodiversitatea şi de a preveni distrugerea naturii.

Philip Morris a obţinut punctajul Triple A din partea CDP pentru eforturile de combatere a schimbărilor climatice, protejare a naturii şi promovare a securităţii apei şi şi-a menţinut poziţia în Lista A pentru pentru combaterea schimbărilor climatice pentru cel de-al şaptelea an consecutiv.

În acelaşi timp, Philip Morris este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor de zero emisii nete de dioxid de carbon în operaţiunile directe şi în lanţul valoric, până în anul 2050. În 2020, a obţinut reduceri semnificative ale emisiilor absolute de CO2, inclusiv o reducere de 26% în operaţiunile directe şi de 18% în lanţul valoric. Acestea au fost generate parţial de impactul asociat pandemiei COVID-19, dar s-au datorat în principal eforturilor accelerate în vederea atingerii obiectivelor de neutralitate din punct de vedere al carbonului.

În august 2020, PMI a lansat ţigara electronică IQOS VEEV - primul dispozitiv electronic dotat cu tehnologie de verificare a vârstei - în Noua Zeelandă. PMI îşi propune ca 100% din dispozitivele electronice fără fum introduse pe piaţă până în 2023 să fie echipate cu tehnologia de verificare a vârstei.

Compania a introdus o nouă metodologie pentru evaluarea prevalenţei tuturor tipurilor de exploatare a copiilor prin muncă pentru a obţine o mai mare vizibilitate şi acurateţe a raportării, în cadrul obiectivului de raportare a zero situaţii de exploatare a copiilor prin muncă în lanţul de aprovizionare cu tutun în 2025.

De asemenea, pentru a-şi consolida cadrul de gestionare a riscurilor, precum şi pentru a identifica proactiv riscurile şi a reduce posibilul impact negativ în operaţiuni şi lanţul valoric, PMI a realizat evaluări ale drepturilor omului în Mozambic şi Rusia, în 2020, şi continuă în aceeaşi direcţie în ceea ce priveşte acoperirea a zece dintre pieţele cu cel mai ridicat risc până în 2025.

37,2% din poziţiile de conducere în cadrul PMI erau deţinute de femei, la finalul lui 2020

În decembrie 2020, 37,2% din poziţiile de conducere în cadrul PMI erau deţinute de femei, în creştere de la 36,1% în 2019. După ce şi-a asumat angajamentul de a obţine un echilibru de gen la toate nivelurile, compania merge în direcţia bună pentru atingerea obiectivului de 40% din poziţiile de conducere deţinute de femei până în 2022.

Nu în ultimul rând, PMI a continuat dezvoltarea programului take-back pentru produsele electronice fără fum, denumit CIRCLE, şi a obţinut o rată de reciclare de 84% a dispozitivelor IQOS returnate la centrele CIRCLE (procent din greutatea fiecărui dispozitiv).

Conform documentului citat, printre obiectivele PMI pentru anul 2025 se numără şi trecerea unui număr de peste 40 de milioane de fumători adulţi la produsele fără fum dezvoltate de companie (jumătate dintre aceştia fiind din state din afara OECD). De asemenea, Philip Morris şi-a propus ca produsele fără fum să reprezinte mai mult de 50% din veniturile nete totale ale sale. Compania a introdus, anul acesta, două noi obiective pentru 2025, legate de Indicatorii de Transformare a Operaţiunilor (Business Transformation Metrics): produsele fără fum să fie disponibile în 100 de pieţe şi cel puţin un miliard de dolari din veniturile nete anuale să fie generat din aşa numitele produse "dincolo de nicotină (beyond nicotine)".

Articol susţinut de Philip Morris România

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb