RAPORT PRO-DEMOCRAŢIA: Consilierii pentru afaceri europene, o şansă pentru România

Adelina Dabu
Fonduri Europene / 20 iulie 2012

Judeţele ale căror prefecturi au cel puţin un consilier pentru afaceri europene atrag mai multe fonduri europene, arată raportul Asociaţiei Pro-Democraţia (APD), "Cinci ani de la aderarea României la UE: consilierii pentru afaceri europene, o şansă pentru România", lansat ieri la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS), în Bucureşti.

Cu toate că rolul consilierilor pentru afaceri europene este pozitiv, mai mult de jumătate dintre prefecturi nu au nici măcar un singur consilier, anul 2010 aducând chiar o scădere semnificativă a numărului lor la nivel naţional, potrivit studiului.

Totodată, nevoia de personal este şi un efect al salarizării nemotivante. Simpla motivare salarială nu ar fi însă suficientă, introducerea unui sistem de bonusuri financiare, condiţionate de atragerea unor proiecte finanţate din fonduri europene fiind de asemenea necesară, în opinia autorilor raportului.

Această motivare nu este posibilă prin actuala formă a legii unice, astfel că legea salarizării va trebui modificată în aşa fel încât motivarea financiară a consilierilor pentru afaceri europene prin diverse bonusuri, condiţionate de atragerea fondurilor europene, să devină posibilă, mai arată studiul, care propune şi stabilirea unor obiective de absorbţie de minimum 500 de milioane de Euro la nivelul fiecărui judeţ, ca valoare totală a banilor atraşi din toate fondurile operaţionale, formarea şi dezvoltarea profesională a consilierilor în cadrul centrelor universitare şi postuniversitare din România, şi al prefecturilor, sau în cadrul altor instituţii ale statului român sau ale Uniunii Europene.

În cadrul proiectului "5 ani de la aderarea României la UE" APD Club Bucuresti şi-a propus să afle care este rolul consilierilor pentru afaceri europene, care sunt activităţile pe care le desfăşoară aceştia, cum sunt utilizaţi ei caresursă umană, care sunt mijloacele de eficientizare a activitatii lor în atragerea de fonduri europene, armonizarea administraţiei româneşti cu cea europeană şi valorificarea pentru România a beneficiilor ce derivă din calitatea de membru al UE. Raportul complet va putea fi accesat pe siteul APD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Articolul descrie REALITATI din curtea noastra si ... asta doare.

    Daca nu vom gandi si actiona conform standardelor internationale recunoscute (eg.:ISO 21500, 38500, 9001, 14001, 18001, 26000) si vom ramane la "las' ca stim noi mai bine", ne va sili SECETA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

Ziarul BURSA

20 ianuarie
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb