Raport UBS: Numărul milionarilor va creşte la nivel global, dar va scădea în Marea Britanie

S.B.
Internaţional / 11 iulie

Raport UBS: Numărul milionarilor va creşte la nivel global, dar va scădea în Marea Britanie

Numărul milionarilor la nivel mondial va continua să crească în următorii cinci ani dar va avea o tendinţă negativă în Marea Britanie, conform Raportului privind averile la nivel global din 2024, realizat de UBS, informează news.ro.

Numărul de adulţi care deţin 1 milion de dolari sau mai mult este aşteptat să crească în 52 din 56 de economii dezvoltate şi în curs de dezvoltare studiate între 2023 şi 2028.

Creşterile vor fi conduse de puterea tehnologică Taiwan, unde numărul milionarilor va creşte cu 47% pe baza industriei în plină expansiune a microcipurilor şi a creşterii imigraţiei străinilor bogaţi.

Această creştere a fost urmată de cea din Turcia (43%), Kazahstan (37%), Indonezia (32%) şi Japonia (28%).

Cele două hub-uri în care se află cei mai mulţi milionari mondiali, SUA şi China continentală, vor creşte cu 16%, respectiv cu 8%. Cu toate acestea, se estimează că numărul milionarilor va scădea cu 17% în Regatul Unit.

Paul Donovan, economist-şef la UBS Global Wealth Management, a declarat că Regatul Unit are în prezent al treilea cel mai mare număr de milionari în dolari din lume, pe care l-a numit "mult mai mult... decât merită să aibă ca economie". El a adăugat că ţări precum Franţa şi Italia, unde numărul milionarilor va creşte cu 16%, respectiv 9%, înregistrează o creştere mai "naturală", în timp ce orice creştere a Marii Britanii ar fi compensată de ieşirile de capital din cauza diverşilor "factori de împingere şi tragere".

Acest lucru este determinat parţial schimbărilor naturale în distribuţia bogăţiei, pe măsură ce economia globală trece prin schimbări structurale şi mişcările de capital în întreaga lume, a spus el într-un briefing de presă.

Alţi factori care vor determina scăderea numărului de milionari includ introducerea de către Regatul Unit a sancţiunilor împotriva Rusiei, ruşii bogaţi folosind de mult Londra ca o bază pentru bunurile lor şi "populaţia milionară neindigenă" care caută în mod constant locaţii cu taxe reduse, precum Dubai şi Singapore, a adăugat Donovan.

El nu a citat proaspăt alesul Partidul Laburist, de centru-stânga, din Regatul Unit ca un factor care să contribuie la prognoză.

Donovan a remarcat, în schimb, că schimbările aduse regimului fiscal al regimului de non-domiciliat din Regatul Unit, care au fost lansate de guvernul conservator recent înlăturat, au avut un impact "mic, nu substanţial".

O altă ţară în care se estimează că numărul milionarilor în dolari va scădea este Ţările de Jos, cu un declin de 4%.

În acelaşi timp, raportul anticipează că numărul milionarilor în dolari americani din Rusia va creşte cu 21%. Donovan a spus că acest lucru se datorează parţial fluctuaţiilor valutare, precum şi tendinţelor recente ale pieţei de mărfuri şi energie de care beneficiază unii proprietari de afaceri.

UBS a constatat că creşterea averilor globale a revenit în 2023, înregistrând un avans de 4,2%, după o scădere de 3% în 2022.

Redresarea este condusă în principal de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), care a crescut cu 4,8%, faţă de 4,4% în Asia-Pacific şi 3,5% în America.

Între timp, raportul prezintă o imagine mixtă asupra dezvoltării inegalităţii în materie de bogăţie.

Între 2000 şi 2030, mobilitatea averii, respectiv capacitatea unei persoane de a avansa într-o categorie de avere de-a lungul vieţii, se va îmbunătăţi în general.

Persoanele care încep în cea mai mică categorie de avere ar avea o şansă de 60% să urce cel puţin o categorie de avere şi o şansă de 1 din 3 să urce în două sau mai multe categorii de avere, arată raportul.

Cu toate acestea, creşterea averilor mari în economiile majore modifică din ce în ce mai mult cifrele medii ale averilor.

Este posibil ca mulţi oameni să nu-şi recunoască propria ţară, în aceste statistici. Ei pot simţi că creşterea raportată sau scăderea bogăţiei are loc fără ca ei să observe", a spus UBS în raport.

Acest lucru se datorează faptului că, în multe ţări, o creştere a bogăţiei medii trece cu vederea o scădere puternică a bogăţiei medii, implicând o inegalitate mai mare, bogăţia devenind mai concentrată printre cei mai bogaţi.

Ţările în care bogăţia medie diferă de averea medie includ Franţa şi Mexic, în care este mai mare cu un factor de doi. În China continentală, Hong Kong şi Taiwan, este mai mare cu un factor de aproape trei, iar în SUA, Brazilia şi Emiratele Arabe Unite, este mai mare cu un factor de cinci.

În timp ce marele transfer de bogăţie între generaţii a fost mult timp discutat, UBS a identificat în raportul din acest an că bogăţia nu doar se mişcă în jos, ci şi se pregăteşte să meargă "în lateral", către soţi.

Din cele aproximativ 83.000 de miliarde de dolari care se preconizează a fi transmise în următorii 20 până la 25 de ani, UBS a estimat că 9.000 de miliarde de dolari vor fi transferate "intra-generaţional", sau orizontal, către soţi.

Datorită speranţei medii de viaţă şi a diferenţelor de vârstă în cadrul cuplurilor, o mare parte din acest mare transfer de bogăţie este destinat femeilor.

Un soţ va deţine de obicei această moştenire timp de patru ani, în medie, înainte de a o transmite, a adăugat UBS, cel mai mare transfer de avere orizontal şi vertical având loc în America.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si in Rusia nu creste nr milionarilor? Am auzit ca si femeia de servici de la o scoala din Siberia e milionara, asa bine se traieste in Rusia.

    PS: am vazut in articolul de ieri ca nr. mil. din Rusia a scazut cu 20%. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb