RAPORTUL ANUAL AL PARCHETULUI EUROPEAN:  Ungaria se află pe primul loc la cazurile de fraudă transfrontalieră cu TVA

G.D.
Internaţional / 21 aprilie 2022

Laura Codruţa Kövesi

Laura Codruţa Kövesi

Parchetul European a elaborat primul său raport anual, care este de fapt doar un raport semestrial, deoarece instituţia a început să funcţioneze în iunie anul trecut. Dintre ţările membre ale Uniunii Europene 22 de ţări s-au alăturat Parchetului European, relatează Hotnews.

Acest organism independent al Uniunii Europene investighează cazurile în care valoarea prejudiciului este între 10.000-100.000 de euro, respectiv cazurile de fraudă, acte de corupţie, spălare de bani sau cazurile de fraudă transfrontalieră în domeniul TVA care afectează bugetul UE, a scris portalul hvg.hu, citat de cotidianul ungar "Nepszava".

Procurorul şef Laura Codruţa Kövesi a prezentat experienţele acumulate până acum în faţa a două comisii de specialitate ale Parchetului European.

Potrivit sintezei: au fost înregistrate peste 2.800 de denunţuri în legătură cu săvârşirea unor infracţiuni, au fost demarate 515 anchete dintre care în 30 de cazuri a fost vorba despre infracţiuni transfrontaliere, valoarea infracţiunii fiind de 5,5 miliarde de euro, citează Rador.

De asemenea, au fost sechestrate bunuri în valoare de 145 de milioane de euro. Kövesi a menţionat că această sumă este de trei ori mai mare decât bugetul anual al Parchetului European.

Procurorul şef s-a referit şi la faptul că mai mult de jumătate din cazuri sunt fraude transfrontaliere în domeniul TVA, care sunt cazuri complexe şi implică uneori peste 50 de suspecţi şi 4-5 state membre.

Până în prezent au fost închise definitiv 61 de dosare, a subliniat Laura Codruţa Kövesi, care a adăugat: Se poate observa că activitatea Parchetului European este mult mai eficientă datorită faptului că pot coopera direct cu autorităţile diferitelor state membre.

Aşa cum a menţionat şi portalul hvg.hu, referitor la implicarea Ungariei, raportul conţine date destul de revelatoare. Dintre cazurile transfrontaliere 17 privesc Ungaria, cel mai mare număr (23) al cazurilor fiind deţinut de Polonia, în timp ce celelalte trei ţări apar cu un total de opt cazuri.

În ceea ce priveşte denunţurile provenite de la persoane sau organizaţii, Ungaria ocupă primul loc dintre ţările care nu participă la activitatea Parchetului European, cu 28 de denunţuri.

De menţionat că în total cinci state membre ale UE nu s-au alăturat Parchetului European: Ungaria, Polonia, Suedia, Irlanda şi Danemarca.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kovesi, aceasta inteligenta din ce in ce mai cenusie, se face iar de pateu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb