RAPORTUL ANUAL PE 2015: "Cocor s-a confruntat, anul trecut, cu un risc de nerambursare a creditelor contractate"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2016

Societatea a avut un profit de 1,02 milioane de lei, în 2015

Compania "Cocor" s-a confruntat, anul trecut, cu un risc de nerambursare a creditelor contractate, potrivit raportului anual, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a avut, anul trecut, venituri din închirieri de 7,65 milioane de lei, similare celor din 2014, acestea reprezentând aproximativ 60% din totalul veniturilor,

Emitentul a avut, în 2015, un profit net de 1,02 milioane de lei, în creştere cu 15,9% faţă de 2014.

Pentru acest an, societatea estimează un profit de 1,25 milioane de lei, pe fondul unor venituri de 13,1 milioane de lei.

Reprezentanţii "Cocor" arată că, în cursul anului 2015, societatea şi-a asigurat lichiditatea din surse proprii, generate de activitatea curentă şi din vânzarea de active: "Societatea avea angajat un pachet de credite care la 31.12.2015 avea valoarea totală de 12,54 milioane de euro, din care 11,5 milioane de euro creditul şi 1,04 milioane de euro dobânda restantă. Acest credit este garantat cu un mix de creanţe - ipotecă pe magazinul Cocor, cesiunea încasărilor din proiect, cesionarea drepturilor ce decurg din Autorizaţia de construire.

Cocor şi BCR au convenit, la 4 februarie, o prelungire a contractului de creditare".

În raportul anual al "Cocor" se mai arată: "Analiza indicatorilor economici previzionaţi prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi cash flow pentru 2015 arată că societatea s-a confruntat cu un risc de nerambursare a creditelor contractate. S-au făcut solicitări în urma cărora creditul ipotecar a fost restructurat şi prelungit. Pentru aceasta este necesar să urmărim permanent menţinerea la un nivel ridicat a gradului de încasare a creanţelor curente".

Acţionarii "Cocor" SA au fost convocaţi, pe 23 mai, să decidă vânzarea magazinului "Cocor", la solicitarea "Broadhurst Investments Limited".

Totodată, acţionarii vor discuta contractarea serviciilor unei firme specializate să ofere consultanţă aferentă efectuării vânzării. "Broadhurst Investments Limited" deţine 13,39% din acţiunile COCR.

La finalul anului trecut, centrul comercial "Cocor" a anunţat că a fost chemat în judecată de către Sorin Nicolae Ion Papadat, care a revendicat terenul pe care se află parcarea magazinului.

Magazinul Cocor a trecut, în urmă cu câţiva ani, printr-o modernizare, care a presupus o investiţie de 24,5 milioane euro, potrivit memorandumului de listare a companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare, în urma desfiinţării Rasdaq.

Astfel, magazinul s-a închis la 1 mai 2008 pentru începerea lucrărilor de demolare, extindere, consolidare şi modernizare şi a fost redeschis la începutul lunii octombrie 2010. Pe lângă consolidarea seismică, lucrările de modernizare au vizat şi mărirea suprafeţei construite de la 14.500 de metri pătraţi la 27.000 de metri pătraţi, în timp ce suprafaţa închiriabilă a crescut de la 6.000 metri pătraţi la 9.700 metri pătraţi.

În 2012, compania Cocor a fost pe punctul să fie executată silit de BCR. Atunci, banca urma să organizeze o licitaţie de vânzare a magazinului, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro).

Ulterior, BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor şi a eşalonat datoria companiei, care atunci mai avea de plată 16 milioane de euro din creditul de 19 milioane de euro de la BCR.

Potrivit memorandumului citat, "Cocor" avea un plan de dezvoltare pe următorii doi ani care viza, în principal, creşterea gradului de închiriere a centrului la minim 90%, care să conducă la creşterea traficului şi a vizibilităţii Centrului Comercial Cocor în rândul publicului. "În prezent, Cocor SA este în negocieri cu operatori importanţi din piaţă pentru închirierea unor suprafeţe mari în Centrul Comercial Cocor, precum şi pentru dezvoltarea unei strategii privind faţada media, care să conducă la creşterea veniturilor din acest sector, cu minim 30%", conform documentului publicat în iunie 2015.

Reprezentanţii companiei estimau venituri de 420.000 de euro din publicitatea pe faţada media anut trecut, iar pentru anul acesta cifra preconizată urcă la 500.000 de euro. Firma "Cocor" este controlată de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb