RASDAQ Tranzacţii de peste 124 miliarde lei

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 ianuarie 2005

Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul şedinţei de ieri pe piaţa Rasdaq a fost de peste 124,5 miliarde de lei. Nivelul ridicat s-a datorat decontării tranzacţiei aferente ofertei publice de cumpărare acţiuni "Pharmafarm". În cadrul acestei oferte, "Kemofarmacija DD Ljubliana", a achiziţionat 10,63 milioane de acţiuni ale emitentului. La aces-tea s-au mai adăugat 384.562 de acţiuni preferenţiale ale "Pharmafarm", acţiuni cu dividend prioritar dar fără drept de vot. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, ofertantul deţinea anterior lansării ofertei, 59,94% din acţiunile emitentului.

Investitorii continuă să manifeste un interes ridicat pentru acţiunile operatorului portuar "Socep" din Constanţa. Acestea au fost transferate în număr de aproape 2,3 milioa-ne, valoarea tranzacţiilor perfectate cu ele fiind de 11,96 miliarde de lei. Preţul mediu de tranzacţionare a înregistrat o apreciere de 2,94% faţă de şedinţa anterioară, nivelul de ieri al cursului mediu fiind de 5.205 lei/titlu.

Acţiunile "Rompetrol" Bucureşti au înregistrat ieri o stag-nare a preţului mediu la 800 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate 1,98 milioane de acţiuni în valoare totală de 1,59 miliarde de lei.

O uşoară creştere, de 0,6%, a fost înregistrată ieri de cotaţia acţiunilor "Braiconf" Brăila (BRCR). Aceste acţiuni au fost transferate pe parcursul şedinţei de ieri în număr de 31.331, valoarea transferurilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 2,64 miliarde de lei.

Acţiunile "Romportmet", operatorul portuar din Galaţi, au fost şi ieri în atenţia investitorilor. Au fost transferate 2.380 acţiuni la preţul mediu de 37.996 lei/acţiune, în creştere cu 4,05% faţă de şedinţa anterioară. Compania gălăţeană are un capital social de 33,85 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, 78,22% din capitalul emitentului este deţinut de fondul de investiţii "Broadhurst Investment". Societatea "Sidex Trading" este acţionar semnificativ al emitentului cu o deţinere de 11,45% din titlurile "Romportmet".

Titlurile "Eurom Bank" au avut ieri o lichiditate ridicată. Au fost transferate peste 200.000 de acţiuni, la preţul mediu de 6.128 lei/acţiune, acesta fiind cu 2,99% sub cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere anterioare.

O lichiditate ridicată, la categoria bază a pieţei Rasdaq, a fost înregistrată ieri de titlurile companiei "Romlux" Tîrgovişte. Acestea au fost transferate în număr de peste 2,6 milioane, la un preţ mediu de 443 lei/acţiune, preţ cu 1,65% mai mic decît cursul mediu aferent sesiunii precedente.

"Romlux" are ca obiect de activitate producţia de lămpi electrice şi echipamente de iluminat. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, 69,6% din capitalul companiei se află în posesia fondului de investiţii "Broadhurst Investment Ltd".

Cu tiltlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, două tranzacţii în valoare totală de 3,2 milioane de lei. Preţul la care acestea au fost tranzacţionate a fost de 43.000 lei/titlu, în uşoară scădere faţă de şedinţa anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb