Rata de absorţie a banilor europeni, sub media UE

George Marinescu
Fonduri Europene / 23 ianuarie 2020

Rata de absorţie a banilor europeni, sub media UE

Situaţia la zi a fondurilor europene a fost prezentată de secretarul de stat în MFE, Carmen Moraru, prezenţa la Bruxelles pentru o serie de reuniuni de lucru la Comisia Europeană (DG ENV) şi în Parlament European, precum şi pentru o vizită la ORSI Academy din Ghent - un proiect etalon de cercetare, finanţat din bani europeni, prin Politică de Coeziune.

Moraru a arătat că până astăzi în România au intrat 11,04 miliarde euro bani europeni (prin Politică de Coeziune şi Politică Agricolă Comună). Acestor sume li se adaugă alte 7,92 miliarde euro plăţi directe către fermieri.

Valoarea totală a liniilor de finanţare deschise a ajuns la 26,43 miliarde euro, ceea ce reprezintă 96,5% din alocarea totală a României în actuală perioada de programare. 46,75 miliarde euro este valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanţare, iar 29,4 miliarde euro este valoarea totală a contractelor de finanţare semnate. Moraru a precizat că rată de absorbţie a României a ajuns la 36%, la doar 3 puncte distanţă de media UE, care este de 39%.

Moraru a reamintit că, pentru actuală perioadă de programare (2014-2020), România a dispus de o alocare de 22,4 miliarde euro prin Politică de Coeziune.

În ceea ce priveşte viitoare perioada de programare (2021-2027), conform propunerii Comisiei, România ar urmă să beneficieze de aprox. 30,6 miliarde euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D-na Carmen M. sa fie putin mai explicita si mai metodica...deoarece ne pierdem in "miliarde" Sa arate concret pe actualula perioada de programare...Ce am primit pe TOTAL perioada.( 2014-2020)Am retinut doar ca.(pe capitole si domenii ) ..... s-a decontat atat.....ce suma a mai ramas din actuala perioada..care este stadiul...si care este ultimul termen in care mai putem cheltui din actualul program.

    Am retinut ca rata de absorbtie este de 36 %... Si restul de 64 % in ce stadiu se gaseste ???? deoarece suntem in ultimul an al programului. Pe mine nu ma intereseaza ce grad de absorbtie este in UE ( tarile din UE) ...deoarece in ani trecuti cand se dadeau exemple de tari de ex.Polonia era mereu data cu 100 % grad de absorbtie. Probabil ca Polonia nu mai are ce face cu Fondurile Europene ,deoarece si-a facut "plinul " in ani trecuti (are autostrazi etc....} si o lasa mai "moale"...dar noi Romania ar trebui sa fim intr-un stadiu ...eventual sa mai cerem suplimente de Fonduri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb