Rata de creştere a vânzărilor "Metro" - afectată de piaţa noastră

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 3 noiembrie 2010

Vânzările grupului german "Metro" în Europa de Est au crescut, în trimestrul al treilea, cu 10,1%, la 4,25 miliarde euro, în principal datorită performanţelor bune din Rusia şi Turcia, însă rata de creştere a fost afectată de piaţa românească, unde măsurile de austeritate au afectat sectorul retail.

În primele nouă luni ale anului, vânzările "Metro" în Europa de Est au urcat cu 7,1%, la 12 miliarde euro, se arată într-un raport financiar al companiei, citat de Mediafax.

Divizia "Cash & Carry" a înregis-trat vânzări de 8,18 miliarde euro, în regiune, în perioada ianuarie-septembrie, din care 2,93 miliarde euro în trimestrul al treilea, în urcare cu 3,2%, respectiv 7,1%.

"Real" a avut performanţe mai bune în Europa de Est, cu vânzări de 2,18 miliarde euro la nouă luni (+16,3%), respectiv 722 milioane euro în intervalul iulie-septembrie (în urcare cu 10,6%).

"Pe lângă extinderea reţelei de magazine, efectele pozitive ale fluctuaţiilor valutare au sprijinit această evoluţie (...) Scăderea ratei de creştere a fost cauzată, pe lângă încetinirea ritmului de extindere, şi de scăderea vânzărilor în condiţii comparabile pe piaţa românească. Din luna iulie, sectorul românesc de retail a fost împovărat de măsuri de austeritate în spectru larg, menite să reducă deficitul fiscal. Pe de altă parte, vânzările s-au îmbunătăţit semnificativ în Polonia, faţă de trimestrul al treilea. În Rusia, creşterea de două cifre a continuat şi în trimestrul al treilea. De asemenea, în Turcia, vânzările au crescut semnificativ", notează grupul "Metro", referitor la vânzările diviziei "Real" în Europa de Est.

"Metro" a deschis, în primele nouă luni ale acestui an, două magazine în România, câte unul în fiecare reţea prezentă pe piaţa locală, respectiv "Cash & Carry" şi "Real". Astfel, grupul a ajuns la 50 de magazine pe piaţa românească, câte 25 la fiecare divizie.

La nivel mondial, vânzările "Metro" au crescut cu 3% în primele nouă luni, la 47,52 miliarde euro, iar profitul net s-a majorat de 2,6 ori, la 229 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb