Rata de reuşită la sesiunea a doua a Bacalaureatului a crescut cu 3% după contestaţii

F.D.
Miscellanea / 30 august

Rata de reuşită la sesiunea a doua a Bacalaureatului a crescut cu 3% după contestaţii

Rata de reuşită la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat pentru toate promoţiile a crescut cu 3% după soluţionarea contestaţiilor fiind de 32,3% (faţă de 29,3%, rata iniţială), a informat, vineri, Ministerul Educaţiei, relatează Agerpres.

Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor obţinute de candidaţii care au susţinut examenul naţional de Bacalaureat în sesiunea august 2024 au fost publicate vineri pe pagina web dedicată şi în centrele de examen.

"Sesiunea curentă a fost promovată de 9.052 de candidaţi (cu 846 mai mulţi, în raport cu prima afişare), astfel că rata de reuşită la examen pentru toate promoţiile a crescut cu 3% după soluţionarea contestaţiilor - 32,3% (faţă de 29,3%, rata iniţială). Această majorare de 3% se reflectă atât în rezultatele promoţiei curente, cât şi în rezultatele promoţiilor anterioare: 6.424 de candidaţi au absolvit studiile liceale în acest an (rată de reuşită 34,2%, comparativ cu 31,2%, iniţial), în timp ce 2.628 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (rată de reuşită 28,5%, comparativ cu 25,4%, iniţial)", afirmă sursa citată.

Au fost depuse 13.005 contestaţii, defalcate după cum urmează: proba E)a) - 4.352, proba E)b) - 147, proba E)c) - 3.865 şi proba E)d) - 4.641. Pentru 4.196 de lucrări la proba E)a), 140 de lucrări la proba E)b), 3.588 de lucrări la proba E)c), respectiv 4.353 de lucrări la proba E)d) notele au fost modificate prin creştere sau descreştere.

La probele scrise s-au prezentat 28.016 candidaţi din totalul celor 33.676 înscrişi şi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 48 de candidaţi, care nu vor putea participa la următoarele două sesiuni.

Rezultatele au fost afişate prin anonimizarea datelor personale ale candidaţilor, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb