RAZBOI Fâşia Gaza, sub "asediu total"

F.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 octombrie 2023

Fâşia Gaza, sub "asediu total"

Israelul continua ieri să lovească Fâşia Gaza cu raiduri aeriene care au ucis zeci de oameni, după ce a pus regiunea sub "asediu total", în cea de a şasea zi de la începutul atacului organizaţiei Hamas. Armata israeliană pregăteşte noi etape ale războiului şi anunţă posibile "manevre terestre", spune un purtător de cuvânt militar, conform Al-Jazeera.

Potrivit sursei citate, Israelul a atacat ieri aeroporturile siriene din Damasc şi Alep, iar Hamas a anunţat că a tras rachete în direcţia Tel Aviv, după ce raidurile israeliene au lovit civili în două tabere de refugiaţi din Fâşia Gaza.

Ministrul Energiei din Israel a declarat că Fâşia Gaza nu va mai primi electricitate şi apă până când nu vor fi eliberaţi toţi ostaticii luaţi de Hamas. "Curentul electric şi alimentarea cu apă potabilă nu vor fi pornite şi nicio cisternă cu combustibil nu va intra până când ostaticii israelieni nu se vor întoarce acasă", a scris, ieri, Israel Katz pe X, notează Reuters.

Antony Blinken promite sprijin pentru Israel

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns ieri în Israel, într-o vizită oficială pentru a-şi arăta solidaritatea cu Israelul, dar şi pentru a ajuta la prevenirea extinderii războiului. Acesta a declarat în cadrul conferinţei de presă comune cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, că Statele Unite vor oferi ajutor. "Mai mult sprijin militar este în drum spre Israel, pe lângă muniţia şi interceptorii necesari pentru a-şi reumple sistemul Iron Dome, care au ajuns deja în ultimele zile", a afirmat Blinken, potrivit Al-Jazeera.

Secretarul de stat al SUA a mai declarat că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Israelul pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas şi că "Hamas are o singură agendă şi anume să distrugă Israelul, însă nicio ţară nu trebuie să permită asta".

La rândul său, premierul Netanyahu a promis că va "zdrobi" Hamas, îndemnând comunitatea internaţională să trateze islamiştii din mişcarea islamistă Hamas la fel ca pe cei din gruparea Stat Islamic.

Israelul îi cere Germaniei muniţie pentru navele sale de război

Israelul i-a cerut Germaniei muniţie pentru navele sale de război, în urma amplului atac lansat de Hamas, a afirmat ieri ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, relatează Reuters. Acesta a menţionat că va discuta cu partenerii israelieni pentru a afla mai multe detalii legat de această solicitare şi a precizat că Germania va furniza Israelului echipamente medicale.

Israelul a afirmat că bilanţul morţilor a ajuns la 1.300, iar peste 2.700 de oameni

sunt răniţi. Bilanţul victimelor din Gaza a trecut de 1.350 de morţi şi peste

6.000 de răniţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, conform Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb