Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române şi fost ministru al Culturii, a murit la 83 de ani

G.D.
Cultură / 6 februarie 2023

Sursa foto: www.facebok.com/ Brukenthal National Museum / Muzeul Naţional Brukenthal

Sursa foto: www.facebok.com/ Brukenthal National Museum / Muzeul Naţional Brukenthal

Actualizare MINISTRUL CULTURII, LUCIAN ROMAŞCANU: "Răzvan Theodorescu a fost şi va rămâne unul dintre marii oameni ai acestei ţări"

Academicianul Răzvan Theodorescu a fost şi va rămâne unul dintre marii oameni ai acestei ţări, afirmă ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, conform Agerpres.

"Cu adâncă tristeţe am aflat despre moartea academicianului Răzvan Theodorescu, unul dintre oamenii aleşi care şi-au lăsat în mod profund amprenta în spaţiul cultural şi social românesc. Istoric de artă şi doctor în ştiinţe istorice, va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toţi. Am avut onoarea să ne auzim şi să ne vedem cu diverse ocazii în ultima perioadă şi m-am bucurat de sprijinul domniei sale în colaborarea ministerului cu Academia, am primit cu recunoştinţă sfaturile preţioase oferite. Director general al Televiziunii Romane imediat după Revoluţie, ministru al Culturii între 2000 şi 2004, Răzvan Theodorescu a fost şi preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, membru titular al Academiei Române din 2000, al cărei corespondent era din 1993. Profesor al mai multor universităţi din ţară, şi-a închinat întreaga viaţă culturii noastre, îmbogăţind patrimoniul românesc. A fost şi va rămâne unul dintre marii oameni ai acestei ţări. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a transmis, astăzi, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, într-o postare pe Facebook.

---

Actualizare GABRIELA FIREA: "Răzvan Theodorescu a fost mereu un susţinător al drepturilor femeilor şi egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi"

---

Ministrul Familiei Gabriela Firea a precizat că a lucrat îndeaproape cu academicianul Răzvan Theodorescu în perioada cât a fost primarul general al Capitalei şi a avut ocazia să-i înmâneze titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. Ea i-a mulţumit acestuia pentru implicarea în susţinerea drepturilor femeilor şi a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, conform News.ro.

"O veste tristă pentru lumea academică şi pentru cultura din România. Academicianul Răzvan Theodorescu a plecat astăzi dintre noi la venerabila vârstă de 83 de ani. Am lucrat îndeaproape cu academicianul Răzvan Theodorescu în perioada cât am fost primarul general al Capitalei şi am avut ocazia să-i înmânez titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. M-a bucurat şi colaborarea pe care am avut-o ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse", a scris Gabriela Firea, astăzi pe Facebook.

Ea a mai spus că "academicianul Răzvan Theodorescu a fost mereu un susţinător al drepturilor femeilor şi egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi".

"Îi mulţumesc pentru implicarea sa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a completat Firea.

Vicepreşedintele Academiei Române Răzvan Theodorescu a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 83 de ani. El a fost ministru al Culturii în perioada 2000 - 2004.

---

Vicepreşedintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viaţă, astăzi, la vârsta de 83 de ani. El a fost ministru al Culturii în perioada 2000-2004, informează News.ro.

Răzvan Theodorescu a fost istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice, preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, Profesor la Universitatea de Arte şi membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent - 1993).

De asemenea, Răzvan Theodorescu a fost director general al Televiziunii Române (1990-1992).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Președinte TVR? Vai de capul lui ! O unealtă a lui Iliescu! Oportunist!

    1. Daca era asa, nu era presedinte doar 2 ani. A devenit incomod si a fost inlaturat.

      Dacă tu ai dreptate cum a devenit apoi ministru al culturii tot în perioada PSD?

      Hai să fim serioși ! 

      Un anonim de pe net, ratat fara nici o realizare si care n-are nici macar un job, spune despre un ministru si academician ca a fost vai de capul lui...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb