RCS-RDS şi-a majorat oferta la 6,5 milioane lei pentru UCR

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 13 februarie 2014

Compania de cablu RCS-RDS oferă, în schimbul deţinerii integrale a fostei fabrici de încălţăminte UCR Bucureşti (simbol UCRI pe piaţa Rasdaq) 6,5 milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane euro), la un preţ de 28 de lei pe acţiune, potrivit unui anunţ privitor la Oferta Publică de Preluare Voluntară. Documentul de ofertă a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în data de 11 februarie anul curent. Oferta publică se va derula în perioada 18 februarie - 10 martie anul curent, iar subscripţia se poate realiza la orice intermediar autorizat de ASF, mai arată documentul citat.

Prin această tranzacţie, RCS-RDS vrea să achiziţioneze sediul care îi găzduieşte televiziunea de ştiri, Digi24, respectiv să preia fosta fabrică de încălţăminte UCR Bucureşti.

La începutul anului, compania de cablu a făcut o ofertă preliminară de preluare a UCR, oferind 25 de lei pe acţiune, lucru ce a stârnit o reacţie bizară a acţionarului majoritar al UCR, Dana Medinţu, care a transmis că preţul pe care RCS-RDS îl oferă pentru preluare este peste aşteptările Consiliului de Administraţie. De menţionat că, înainte de oferta preliminară a RCS-RDS, preţul acţiunilor UCR pe bursă a fost de 0,5 lei/unitate în octombrie.

Conform documentului de ofertă preliminară, "schimbarea obiectului de activitate poate avea efecte benefice, atât asupra companiei, cât şi asupra angajaţilor, dacă aceştia vor fi reconvertiţi/reangajaţi". Totodată, "preluarea nu va avea un impact social zonal, deoarece SC UCR SA are un număr de patru angajaţi", se mai specifică în actele publicate.

Pentru a delista compania, RCS&RDS are nevoie să dobândească peste 95% din acţiunile UCR. Daniela-Nicoleta Medinţu deţine un pachet de 86,52% din companie, insuficient pentru nevoile RDS-RCS. Astfel, oricât de "extraordinar" ar fi preţul oferit de RCS-RDS, el nu poate fi încasat de doamna Medinţu fără ca şi alţi acţionari să vândă.

Potrivit anunţului de ofertă, RCS-RDS vizează schimbarea obiectului de activitate al companiei emitente şi încetarea activităţii principale. De asemenea, în document se mai specifică faptul că reconversia profesională a unora dintre actualii salariaţi este posibilă, dar nu este garantată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb