Reacţii la decizia premierului

Ziarul BURSA #Politică / 20 iulie 2005

Valeriu Stoica, PNL:

"În ultimele cinci zile, premierul s-a învîrtit ca un titirez de trei ori, ca să ajungă de unde a plecat. Este o pierdere de credibilitate atît a Guvernului, cît şi a PNL. Partidul ar trebui să ia o decizie în acest sens. Retragerea sprijinului politic este singura posibilitate ca partidul să poată fi reabilitat. Ştiu că în PNL sînt din ce în ce mai mulţi nemulţumiţi. Momentul alegerilor anticipate a trecut, însă trebuie urgentată măsura de înlocuire a lui Călin Popescu Tăriceanu. Premierul, deşi este şeful întregului partid, s-a consultat în aceste zile doar cu prietenii lui cei mai apropiaţi. Avem nevoie de un premier capabil, dar şi de o analiză strictă a tuturor membrilor Guvernului".

Mircea Geoană, preşedintele PSD

"Între două rele, de a avea un guvern incompetent şi punerea în pericol a integrării în UE, preferăm răul mai mic. Cred că discuţiile de la Bruxelles au avut un rol important în decizia premierului."

Lucian Bolcaş, senator PRM

"Tribulaţiile domnului Călin Popescu Tăriceanu sînt expresia maximă a dispreţului pe care îl au membrii Alianţei faţă de poporul român. Motivaţia legată de calamităţile naturale, pe care premierul le descoperă după o săptămînă, nu se susţine. O guvernare catastrofală nu poate urma unei catastrofe. Interesantă este şi ambiguitatea PSD care, sub masca stabilităţii, critică guvernul, iar factic îl susţine.

Partidul Democrat

Partidul Democrat (PD) apreciază că prin evitarea alegerilor anticipate s-a pierdut un moment important pentru depăşirea blocajului politic actual, ce poate afecta realizarea cerinţelor impuse de Uniunea Europeană în privinţa reformelor, se arată într-un comunicat remis, ieri, de Biroul de presă al PD. Partidul Democrat respectă prevederile Protocolului Alianţei "Dreptate şi Adevăr" şi, de asemenea, respectă decizia primului-ministru de a renunţa la demisia Cabinetului, precizează sursa citată. PD consideră că alegerile anticipate pot fi generate numai prin atitudinea primului-ministru.

"Demisia este un act unilateral, iar decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu a fost justificată prin prioritatea pe care Guvernul trebuie să o acorde refacerii ţării", se menţionează în comunicat.

Marko Bela, liderul UDMR

"Momentul anticipatelor nu era oportun. Mă bucur că liberalii şi democraţii au căzut de acord. UDMR nu a fost entuziasmat de alegerile anticipate, întrucît acestea nu constituiau unica soluţie la decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconforme cu legea fundamentală anumite prevederi din legea de reformă a justiţiei."

Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului

"Decizia premierului Călin Popescu-Tăriceanu de a renunţa la demisie este înţeleaptă, întrucît permite continuarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. Ar fi fost mai bine, însă, dacă nu s-ar fi pus deloc pe tapet problema demisiei. Procedura declanşării alegerilor anticipate ar fi fost greoaie şi ar fi blocat, pentru cel puţin patru luni, demersul României de a se integra în UE la termenul stabilit."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb