Recolta "Murfatlar" - cu 30% mai mare faţă de anul trecut

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 30 septembrie 2011

Prima zi la noua cramă Murfatlar

Prima zi la noua cramă Murfatlar

2011 a fost un an foarte bun pentru producţia de struguri şi vin. Directorul general al "Murfatlar" SA, Cos-min Popescu ne-a declarat: "Pentru acest an, recolta va fi una extraordinară, cu 30% mai mare faţă de anul trecut, noi estimând-o la 18.000 de tone de struguri. Dacă luăm în calcul că prognoza nu prevede precipitaţii pentru următoarele două săptămâni, vom prelungi culesul, ceea ce va influenţa pozitiv producţia de vinuri, cantitativ şi calitativ".

"Murfatlar" atacă piaţa vinurilor premium

Proiectul unei crame dedicate în mod exclusiv vinurilor premium s-a realizat la Murfatlar într-un timp record şi a necesitat o investiţie de 550.000 euro, alocată preponderent unor înalte tehnologii ale momentului. "Crama mică din crama mare", cum este denumită noua construcţie de către reprezentanţii "Murfatlar", se întinde pe 600 mp şi cuprinde o linie tehnologică completă, care va permite ca întregul proces de producţie a vinurilor premium să se realizeze aici.

Lansarea noii crame şi începutul procesului de producţie cu strugurii culeşi în aceste zile au loc odată cu cooptarea, în calitate de Consultant Murfatlar, a noului creator de vinuri, oenologul Răzvan Macici. Domnia sa va lucra, în paralel, la "Murfatlar" România şi "Nederburg"-Africa de Sud.

Noua cramă are o capacitate de producţie de aproximativ 250 tone anual, vinurile premium rezultate urmând ca, o parte, să fie comercializată la preţuri între 10 şi 25 euro/sticlă şi, o parte, să fie păstrată în tezaurul Murfatlar.

Răzvan Macici, revenit după 17 ani în ţară, lucrează la marea podgorie Nederburg de 14 ani creând vinuri care se exportă în proporţie de 60% în întreaga lume, preponderent în Europa. Domnia sa ne-a spus: "Murfatlar produce volume mari de vinuri şi este un foarte bine cunos-cut brand în România.

Pentru viitor, vom da o atenţie deosebită vinurilor premium cu intenţia ca Murfatlar să devină producătorul celor mai bune vinuri din România. În acest sens, avem, eu şi toţi colegii din vie şi cramă, multe proiecte pentru viitor, începând chiar cu producţia din acest an".

Dan Bundur, director Divizia Premium Murfatlar ne-a precizat: "Vinurile premium vor fi destinate domeniului Horeca şi magazinelor specializate. În prezent, piaţa generală a vinurilor îmbuteliate se împarte 60% pe retail şi 40% pe Horeca. Aceasta este situaţia vânzărilor şi la Murfatlar. Compania noastră deţine, din 2003, o cotă de 25% pe piaţa vânzărilor la sticle de 0,75 litri. Menţinerea acestei cote este pentru noi o provocare în această perioadă mai dificilă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb