Reexaminarea Codului fiscal, mai spre toamnă!

O.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 august 2015

Reexaminarea Codului fiscal, mai spre toamnă!

Dezbaterea propunerii de reexaminare a Codului fiscal s-a amânat pentru săptămâna viitoare, chiar dacă parlamentarii au făcut un efort şi s-au întors mai devreme din vacanţă. Anunţul oficial a fost făcut de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: "Sesiunea extraordinară nu se va putea ţine, vom amâna pentru săptămâna viitoare, când va fi sesiune ordinară, dezbaterea pe marginea sesizării făcute de preşedintele Klaus Iohannis".

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anunţat, la finalul şedinţei Coaliţiei aflate la guvernare, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică. Şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea a avut aceeaşi poziţie: "Nu pot să spun altceva decât ce a spus colegul meu, domnul preşedinte Dragnea. Au fost discuţii tehnice între specialişti. Şi UNPR a susţinut că e nevoie de discuţii tehnice între partide, urmează să ne întâlnim şi cu colegii din opoziţie, la nivel de preşedinţi de partide parlamentare, şi să luăm o decizie politică. Chiar şi PNL a spus, şi domnul Blaga, şi doamna Gorghiu, că după o întâlnire tehnică urmează discuţii la nivelul liderilor. Este o chestiune normală, s-au întâlnit specialiştii, acum urmează întâlnire între preşedinţii de partide parlamentare. Chiar toate partidele au propus ca după aceste discuţii tehnice să urmeze întâlnirea firească între liderii politici, pentru a se lua o decizie".

Amânarea a fost susţinută şi de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care consideră necesară o dezbatere suplimentară: "E firească această amânare, mă bucur că e aşa, pentru că dacă urmăriţi discuţiile din comisiile de specialitate din Senat de azi, veţi vedea că votul majoritar PSD e împotrivă, împotriva acordului agreat săptămâna trecută. Această dezbatere suplimentară de săptămâna asta şi discuţia cu toţi liderii partidelor nu poate decât să aducă o limpezire suplimentară pe Codul fiscal." Înaintea sesiunii extraordinare, potrivit Mediafax, reprezentanţii partidelor parlamentare au avut discuţii tehnice privind Codul fiscal. În urma consultărilor - la care au participat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochiţoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) şi Cătălin Beciu (ALDE) - au fost anunţate propunerile ca TVA să scadă în două trepte, de la 24% în prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017, şi ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată până la 1 ianuarie 2017.

Premierul Victor Ponta consideră că guvernul şi-a făcut datoria, iar Codul fiscal este foarte bun: "Eu nu mi-am schimbat părerea. Forma propusă de Guvern, cu 20% la TVA, este cea mai bună. Vreau să avem Codul Fiscal şi TVA-ul de 20%. Eu mi-am făcut treaba, am pus pe masă un Cod Fiscal foarte bun. Sunt convins că va fi adoptat".

Parlamentul intrase, de ieri, în sesiune extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb