Regina Maria lansează un pachet de consultaţii şi analize post COVID pentru copii

Comunicate de presă / 4 martie 2021

Regina Maria lansează un pachet de consultaţii şi analize post COVID pentru copii

Urmărind evoluţia ratelor de incidenţă în rândul pacienţilor sub 18 ani şi ghidaţi de studiile internaţionale pe copii şi adolescenţi care au depăşit fazele acute ale infecţiei cu SARS-CoV-2, REGINA MARIA a conceput un pachet de monitorizare post COVID pentru pediatrie, care cuprinde servicii medicale adaptate vârstei şi nevoilor micilor pacienţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Noul pachet de monitorizare a sănătăţii copiilor infectaţi şi vindecaţi de COVID-19 face parte din serviciile Clinicii POST COVID. Succesul programului de evaluare a sănătăţii pentru adulţi, dar şi începerea noului semestru şcolar, au determinat creşterea solicitărilor şi pe segmentul de pediatrie. Astfel, Reţeaua de sănătate contribuie la creşterea nivelului de siguranţă pe toate palierele demografice, la nivel naţional.

Odată cu redeschiderea şcolilor, au revenit în atenţie statisticile internaţionale privind infecţia SARS-COV-2 la copii, îngrijorarea fiind dublată şi de ştirile privind răspândirea bolii în instituţiile de învăţământ din România. Studiile internaţionale arată că, deşi majoritatea copiilor şi adolescenţilor prezintă forme uşoare de boală, efectele acesteia se pot manifesta pe termen lung.

"În general, copiii trec prin infecţia cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime. Posibilitatea de a prezenta simptomatologie sugestivă intervine în cazul copiilor peste 10 ani, având un risc mai mare să dezvolte PIMS - sindrom inflamator multisistemic." declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA. "Nu există, până în acest moment, un protocol care să ghideze medicii pediatri sau de familie în managementul perioadei post covid în cazul pacienţilor pediatrici, motiv pentru care ne-am dorit să venim în ajutorul părinţilor cu un pachet de servicii dedicat micilor pacienţi." completează Nirvana Georgescu.

Pachetele de analize şi consultaţii post COVID-19 de pediatrie, disponibile în policlinicile REGINA MARIA din Bucureşti şi din ţară, conţin o serie de analize şi consultaţii pentru a evalua starea generală de sănătate. Testele pentru anticorpi vor detecta răspunsul imun la infecţia cu COVID-19, informaţie necesară pentru completarea tabloului general al stării de sănătate. Medicul pediatru, care va urmări evoluţia fiecărui caz în parte, va formula recomandări în funcţie de rezultatele fiecărui pacient.

Monitorizarea stării de sănătate a populaţiei după depăşirea bolii este o măsură extrem de importantă, acţionabilă în paralel cu toate măsurile de prevenţie şi tratament împotriva infecţiei SARS-CoV-2, la toate categoriile de vârstă sau intensitate a afectării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb