Regiunea Nord-Est - pe primul loc la întocmirea proiectelor pentru fonduri structurale

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 februarie 2008

Autorităţile publice din regiunea de dezvoltare Nord-Est se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de proiecte realizate pentru accesarea fondurilor structurale. Peste 42% dintre proiectele depuse până acum la nivel naţional sunt din această zonă.

Trei proiecte pentru refacerea a aproape 120 km de drum judeţean, depuse de Consiliul Judeţean Iaşi în parteneriat cu autorităţile din Botoşani, Vaslui şi Suceava, au primit deja avizul ministerului de resort. Valoarea totală a acestora este de 57 de milioane euro, dintre care 34 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile. Cele trei proiecte, alături de unul similar din Oltenia, sunt singurele din ţară care au trecut de ultima etapă la accesarea fondurilor structurale. Potrivit NewsIn, în termen de şase luni, autorităţile vor întocmi proiectele tehnice, ulterior urmând să fie organizate licitaţiile de execuţie.

"La nivel naţional, sunt depuse 76 de proiecte, din care 32 vin din regiunea noas­tră. Suntem încrezători că vom accesa mai multe fonduri decât cele care ne-au fost alocate pe partea de infrastructură (n.r. - 143 milioane de euro)", a declarat, ieri, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Constantin Apos­tol. Valoarea proiectelor depuse pe Axa 2 infrastructură la nivelul întregii regiuni se ridică la peste 230 milioane de euro, cu peste 60% mai mult decât valoarea fondurilor structurale alocate zonei de nord-est.

Din cele 32 de proiecte depuse până acum, două sunt, încă, în evaluare administrativă (prima etapă), 18 în evaluare tehnică şi financiară (a doua etapă), trei au primit deja avizul Comitetului de Evaluare Strategică şi al ministerului (a treia şi, respectiv, ultima etapă), în timp ce alte nouă proiecte vor intra în evaluare în sesiunile ce urmează. "La sfârşitul lunii martie, vom avea 23 de proiecte care vor fi trecute prin toate etapele", a mai spus Constantin Apostol.

În topul celor opt regiuni de dezvoltare, zona Nord-Est este urmată de Sud-Est Oltenia cu 16 proiecte, în timp ce alte zone au doar câteva proiecte depuse, iar unele chiar deloc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb