"RematHolding" a investit 9,7 milioane euro în instalaţii pentru tocarea maşinilor scoase din uz

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 16 octombrie 2008

RematHolding a inaugurat ieri, prima instalaţie tip shredder pentru reciclarea autovehiculelor scoase din uz din România, în urma unei investiţii de circa 9,7 milioane euro, ce va permite refolosirea în producţie a peste 300.000 tone fier prelucrat din deşeuri pe an.

Potrivit directorului general al RematHolding, Mihai Sofian, instalaţia este prima de acest fel din Europa de Est, deoarece foloseşte tehnologie cu nisip, "care este mult mai ecologică decât tehnologia cu apă utilizată în alte state", şi permite prelucrarea tuturor tipurilor de deşeuri.

"Shredderul toacă zilnic 1.000 tone deşeuri pe oră, rezultând 55 tone de produs finit. Fierul îl vindem combinatelor din România, în timp ce cuprul, bronzul, arama etc. le putem exporta în întreaga lume", a mai spus Sofian.

Ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi, a declarat că prin inaugurarea shredder-ului ar putea fi atinse ţintele asumate prin aderarea României la Uniunea Europeană, la categoria deşeuri din vehicule scoase din uz.

"Instalaţia, inaugurată astăzi, care permite reciclarea a 85% dintr-un vehicul, va fi completată, până cel târziu luna viitoare, cu o altă instalaţie care va permite sortarea calitativă a restului de deşeuri, urmând să ajungem să reciclăm şi să valorificăm aproape integral autovehiculele scoase din uz", a declarat şeful Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Prima instalaţie a fost realizată integral din banii companiei, în timp ce pentru a doua, care va fi inaugurată în 4 noiembrie, RematHolding a primit circa un milion de euro de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

În acelaşi timp, Petru Ianc, şef de direcţie în Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), a spus că investiţia contribuie la eficientizarea fierului vechi.

"Remat a creat o sursă utilă de materii prime pentru industria oţelului şi nu numai, urmând a reintra în producţie între 300.000 şi 350.000 tone materii prime. O tonă de fier vechi înlocuieşte 3 tone minereu de fier şi circa 1 tonă minereu de cărbune, aşadar avantajele sunt evidente", a declarat Ianc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb