Renault a prelungit mandatul directorului general cu patru ani

A.C
Companii / 16 februarie 2018

Renault a prelungit mandatul directorului general cu patru ani

Renault a extins cu patru ani mandatul preşedintelui şi directorului general Carlos Ghosn şi l-a numit pe directorul pentru concurenţă, Thierry Bollore, în funcţia de director operaţional, potrivit Bloomberg.

Consiliul de administraţie al Renault a recomandat un mandat de patru ani pentru Ghosn, iar acţionarii urmează să voteze propunerea pe 15 iunie. Ghosn va rămâne la conducerea alianţei Renault cu producătorii japonezi Nissan şi Mitsubishi Motors.

Ghosn, care conduce toate cele trei companii din alianţă, a afirmat în acest an că structura de guvernanţă a acesteia nu este sustenabilă.

El va continua să coordoneze planul strategic Drive the Future până în 2022, în condiţiile în care producătorii auto trebuie să respecte standarde mai stricte referitoare la poluare, să facă tranziţia spre vehiculele electrice şi vehiculele autonome. Ghosn mai trebuie să aprofundeze alianţa pe care o conduce, să consolideze planificarea succesiunii sale la conducerea Renault, priorităţi semnalate şi de guvernul francez, se mai arată în comunicat.

Ghosn a salvat Nissan de la faliment, acum aproape două decenii, şi a coordonat procesul de globalizare care a adus împreună producători auto de pe continente diferite, conform sursei citate.

El rămâne preşedinte al celor trei producători auto, după ce a devenit CEO al Renault în 2005 şi preşedinte al companiei franceze în 2009.

La începutul acestei săptămâni, guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% la Renault, a semnalat că board-ul grupului va sprijini acordarea unui nou mandat lui Ghosn şi numirea unui al doilea om ca influenţă în companie. Guvernul a susţinut nominalizarea lui Bollore, în vârstă de 54 de ani, un cetăţean francez care şi-a început cariera la producătorul de anvelope Cie Generale des Etablissement Michelin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb