"Renault" a vândut 14,9% din "Volvo"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2010

"Renault" vrea să-şi reducă datoriile industriale nete la 3 miliarde euro sau chiar mai puţin, de la 4,66 miliarde euro, cât erau la data de 30 iunie.

"Renault" vrea să-şi reducă datoriile industriale nete la 3 miliarde euro sau chiar mai puţin, de la 4,66 miliarde euro, cât erau la data de 30 iunie.

"Renault" SA, al doilea producător auto din Franţa, a vândut o cotă de 14,9% din "Volvo" AB, pentru 3 miliarde euro (4,2 miliarde dolari), ca să beneficieze de pe urma creşterii preţului acţiunilor constructorului suedez de camioane, respectiv să-şi reducă datoriile. Grupul francez avea, la sfârşitul lunii iunie, datorii industriale nete de 4,66 miliarde euro.

"Renault" a oferit 302,9 milioane de acţiuni clasa B printr-un plasament privat, la un preţ de 93 de coroane suedeze fiecare. Compania franceză nu a precizat cine a cumpărat acţiunile. Vânzarea a fost administrată de "Goldman Sachs Group" Inc.

"Industrivaerden" AB, al doilea acţionar al "Volvo", a precizat că nu a cumpărat acţiuni ale companiei suedeze întrucât acestea sunt de clasă B.

Grupul francez păstrează 17,5% din drepturile de vot şi 6,8% din acţiunile constructorului de camioane, participaţia reprezentând 138,6 milioane de acţiuni clasa A. "Renault" rămâne cel mai mare acţionar al "Volvo".

"Renault va rămâne un acţionar important al Volvo", a afirmat Carlos Ghosn, directorul executiv al companiei franceze, adăugând: "Fondurile obţinute prin acest plasament vor consolida lichidităţile noastre".

"Renault" are în proprietate participaţia la "Volvo" de la momentul la care şi-a vândut divizia "Renault Trucks" către compania suedeză, în 2001.

Creşterea comenzilor pentru vehicule comerciale le-a permis companiilor "Volvo" şi grupurilor rivale "Daimler" AG şi "Scania" AB să raporteze profituri peste estimări, respectiv să-şi îmbunătăţească perspectivele de profit pe 2010.

Şeful diviziei de camioane din cadrul "Daimler" Germania, Andreas Renschler, estima, recent, că producţia de camioane grele va creşte cu peste 50%, la trei milioane de vehicule, până în 2015, sprijinită de cererea de pe pieţele emergente.

Acţiunile "Volvo" au crescut cu 57% în ultimele 12 luni, iar cele ale "Renault" - cu 15%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb