Renault va rechema în service 15.000 de vehicule pentru a regla motoarele

Ioana Dogaru
Companii / 19 ianuarie 2016

Renault va rechema în service 15.000 de vehicule pentru a regla motoarele

Actualizare 16:24 Renault confirmă că vor fi rechemate 15.000 de vehicule

Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare prin care sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi) şi dezminte că 700.000 de maşini ar fi vizate pentru actualizarea de soft, potrivit unui comunicat al companiei remis redacţiei.

"Acţiunea (de rechemare, n.r.) constă în corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Această problemă este cunoscută şi rezolvată deja în producţie, din septembrie 2015", precizează Renault.

De asemenea, compania dezminte informaţia potrivit căreia un număr de 700.000 de vehicule ar fi vizate în vederea unei actualizări de soft.

"Toate vehiculele Renault respectă normele în vigoare. Aşa cum a fost anunţat în decembrie 2015, dincolo de normele Euro6b existente şi respectate în întregime, Renault poate propune clienţilor interesaţi o soluţie de îmbunătăţire a performanţei sistemului de depoluare Nox", se mai arată în comunicat.

(S.A.)

---------

Actualizare 14:38 Renault va moderniza softul unor modelele diesel de ultimă generaţie

Producătorul auto francez Renault va prezenta în martie măsuri de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot în condiţii reale de la modelele diesel de ultimă generaţie, a anunţat marţi Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate, potrivit Reuters.

Ajustările care vor fi efectuate la motoare, livrate sub forma unei modernizări a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, le-a declarat jurnaliştilor Bollore la sediul companiei din Paris.

Începând din iulie, proprietarii a aproximativ 700.000 de vehicule vor beneficia de verificări gratuite şi, posibil, de modernizarea softului, a anunţat Renault.

(S.A.)

----------

Constructorul auto francez Renault va rechema în service 15.000 de vehicule înainte de a le pune în vânzare pentru a regla motoarele, a anunţat marţi ministrul francez al Mediului, Segolene Royal, informează AFP.

La rândul său Renault, criticat pentru că unele din modelele sale au depăşit normele de emisii de CO2 şi oxizi de azot, a promis luni seară că, în următoarele săptămâni, va prezenta un plan tehnic privind reducerea diferenţelor între emisiilor vehiculelor sale în condiţii reale şi cele din normele de omologare.

"Renault s-a angajat să recheme în service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica şi a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcţioneze în toate condiţiile de temperatură", a declarat marţi Segolene Royal pentru postul radio RTL.

"Noile autovehicule trebuie să respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla în mod corect un motor este nevoie de o jumătate de zi", a adăugat Segolene Royal.

Guvernul francez a înfiinţat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante, precizează AFP.

Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunţat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi cât şi internaţionali, au fost testate iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de constructori străini, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca automobilele produse pana in anul 2000 +- erau mai bune. Acum mult si rau, doar pentru profit. S-au cumparat care erau firme fara bani si s-au culcat pe o ureche.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb