REPER a depus la Parlament un proiect de lege cu privire la alegerea conducerii ASF

G.D.
Politică / 27 martie 2023

REPER a depus la Parlament un proiect de lege cu privire la alegerea conducerii ASF

Deputatul Oana Cambera, aparţinând partidului REPER, a depus la Parlament un proiect de lege cu privire la alegerea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, transmite Agerpres.

"Iniţiem astăzi primul proiect de lege prin care facem primii paşi pentru o reformă a ASF, o reformă absolut necesară. Cadrul legislativ după care este organizat ASF este foarte vag, începând de la un mod complet opac de numire a conducerii până la modul în care aceştia raportează sau mai bine nu raportează activitatea lor. Considerăm că în mod intenţionat acest cadru legal a fost menţinut foarte vag, fără niciun fel de posibilitate de auditare externă a activităţii ASF, fără niciun fel de posibilitate de revocare din funcţie în cazul unei incapacităţi manageriale, tocmai pentru ca partidele politice, probabil, să îi menţină în funcţie pe cei numiţi politic", a declarat Cambera, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că proiectul vine cu modificări pentru a creşte competenţa conducerii ASF, pentru a introduce un mecanism de auditare externă şi pentru a introduce posibilitatea de sancţionare a conducerii.

"Va fi o procedură deschisă şi transparentă prin care să fie numiţi membri în funcţiile de conducere, de asemenea, criterii mai crescute cu privire la studiile pe care aceştia trebuie să le aibă, studii de specialitate în domeniul financiar şi economic, şi experienţă în funcţii de conducere, experienţă şi studii superioare de specialitate şi pentru directorii unor diferite servicii şi departamente din cadrul ASF care au răspundere foarte mare în derularea activităţii. Introducem şi posibilitatea ca un număr de 50 de parlamentari şi comisiile de buget să solicite un audit extern. În momentul în care ASF nu depune raportul anual, comisiile de buget vor cere automat efectuarea acestui audit extern pe care îl pot cere şi 50 de parlamentari. În cazul în care ASF întârzie depunerea raportului, automat introducem în acest proiect posiblitatea ca indemnizaţia pe care o primesc să fie suspendată", a precizat Oana Cambera.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte bine, buna inițiativa

    Vezi sa nu lase mafiotii conducerea ASF din maini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb