REPREZENTANŢII PNL ŞI PSD Rotativa guvernamentală va avea loc în mai 2023

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2022

Rotativa guvernamentală va avea loc în mai 2023

Înlocuirea premierului Ciucă cu un premier din partea PSD în primăvara anului viitor nu reprezintă o temă care să agite spiritele în cadrul coaliţiei de guvernare au afirmat, ieri, senatorul social-democrat Daniel Zamfir şi deputatul liberal Ionuţ Stroe. Afirmaţiile lor sunt în contradicţie cu declaraţia liderului PNL Iaşi, Alexandru Muraru care a spus că, dacă războiul din Ucraina va continua şi anul viitor, este mai înţelept ca Nicolae Ciucă să rămână în continuare şeful guvernului PSD-PNL-UDMR.

"Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur şi a lansat o fumigenă. E o chestiune lansată doar de domnul de la Iaşi, având situaţia dificilă în care se află domnia sa, cu domnul Chiriţă judecat pentru corupţie, cu domnul Alexe judecat pentru corupţie. A lansat o fumigenă. Noi suntem preocupaţi de cu totul altceva decât să rezolvăm problema din organizaţia Iaşi. Problema acestei coaliţii este să rezolvăm cu preţul energiei, am insistat cu reglementarea preţului energiei pentru a opri creşterea inflaţiei. Noi plătim energia electrică de trei ori mai mult decât plăteşte Spania", a declarat senatorul PSD, Daniel Zamfir, într-o intervenţie la Digi24.

În aceeaşi emisiune, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a spus că protocolul coaliţiei PNL-PSD-UDMR, care prevede rotaţia premierilor în luna mai 2023, va fi respectat.

"Domnul Muraru s-a exprimat public cu o opinie personală. Orice subiect de asemenea importanţă trebuie discutat în plan intern, pentru că este subiect foarte serios. Implementarea rotativei premierului va avea loc în 2023 conform protocolului. Acest protocol îl vom respecta. Parcursul guvernamental nu este afectat de nici o opinie personală exprimat public de membri acestei coaliţie. Ea crează mai multă agitaţie doar în zona presei", a spus Ionuţ Stroe.

În acelaşi sens s-a exprimat şi Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului şi vicepreşedinte al PNL, care a dat asigurări că PNL este "un partid serios" care va respecta protocolul coaliţiei de guvernare.

"PNL este un partid serios şi respectă absolut orice angajament, mai ales că vorbim de un angajament care a dat stabilitate României într-un moment de criză, într-un moment foarte complicat. Nu vreau să comentez declaraţia acelui coleg. Aceasta este poziţia oficială a Partidului Naţional Liberal: vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat", a declarat, ieri, la Palatul Parlamentului, Alina Gorghiu.

Ideea respectării rotativei guvernamentale în mai 2023 este susţinută şi de vicepremierul Sorin Grindeanu care a precizat că Marcel Ciolacu, preşedintele PSD este cel mai îndreptăţit să devină prim-ministru anul viitor.

"Suntem la guvernare şi ne asumăm lucrurile de la guvernare şi acum când prim-ministru este de la alt partid, nu de la noi. Nu fugim de deciziile pe care le ia Guvernul României. Nu, nu e guvernul PNL, nu e guvernul nici măcar PNL-PSD-UDMR. E Guvernul României. Noi facem parte din această majoritate şi ne asumăm deciziile pe care Guvernul României le ia, unele dintre ele luate de miniştrii PSD, altele de miniştrii UDMR sau PNL. Eu cred că totuşi clasa politică din România a câştigat un pic de maturitate. (...) Cel puţin din partea noastră, din partea PSD, vă asigur că suntem, şi am dovedit acest lucru, suntem un partener loial, mergem înainte, e un protocol care e semnat", a arătat Sorin Grindeanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb