Reputaţiile lui Richard Branson şi companiei Virgin Group, în centrul unui proces de 250 de milioane de dolari din Londra

T.B.
Companii / 4 iulie 2023

Reputaţiile lui Richard Branson şi companiei Virgin Group, în centrul unui proces de 250 de milioane de dolari din Londra

Miliardarul britanic Richard Branson a afectat grav reputaţia Virgin Group prin reşedinţa sa într-un paradis fiscal, în timp ce compania aeriană Virgin Atlantic, cu sediul în Marea Britanie, a solicitat să fie salvată de guvern în timpul pandemiei, potrivit e-mailurilor interne ale Virgin, citate într-un proces de 250 de milioane de dolari din Londra, transmise Reuters, conform news.ro.

E-mailurile au fost citate de avocaţii operatorului feroviar american Brightline, care este dat în judecată de Virgin Group după anularea unui acord de utilizare a mărcii Virgin în 2020, la puţin peste 18 luni după semnarea acestuia.

Conform acordului, Brightline a operat o linie de cale ferată în Florida, folosind numele Virgin Trains USA.

Brightline spune că a anulat afacerea deoarece brandul Virgin a fost afectat de acoperirea negativă de presă a afirmaţiei lui Branson din 2020 că Virgin Atlantic ar avea nevoie de un ajutor de la guvernul britanic pentru a supravieţui pandemiei.

Avocaţii Brightline au citat e-mailuri interne ale Virgin Group, potrivit cărora prezenţa fondatorului grupului în Insulele Virgine Britanice în scopuri fiscale "este o ucigaşă de reputaţie", în timp ce un e-mail de la un consilier extern de relaţii publice spunea: "Richard trebuie să demonstreze că nu este miliardar care evită fără scrupule plata taxelor."

Într-un e-mail din aprilie 2020, CEO-ul Virgin Group, Josh Bayliss, s-a referit la rezidenţa fiscală a lui Branson în legătură cu cererea de salvare, spunând: "Richard nu poate scăpa de critici. Adevărul este că a plătit cât mai puţine impozite posibil".

Virgin susţine că marca sa nu a fost afectată material de gestionarea de către grup a Covid-19, ceea ce înseamnă că Brightline nu avea dreptul să anuleze acordul de licenţă fără a plăti o taxă de ieşire de până la 200 de milioane de dolari.

De asemenea, compania solicită redevenţe neplătite.

Avocatul Virgin, Daniel Toledano, a declarat în documentele judiciare că marca a suferit o presă negativă în Marea Britanie în 2020, ca urmare a cererii Virgin Atlantic de sprijin guvernamental, dar că reputaţia sa şi-a revenit rapid şi nu a fost afectată în Statele Unite.

Cu toate acestea, avocatul Brightline, Nigel Tozzi, a spus că acordul i-a dat clientului său dreptul la o marcă cu o înaltă reputaţie internaţională, precum Coca-Cola sau echipele europene de fotbal Real Madrid şi Barcelona.

"Sunt Beatles, nu Bay City Rollers", a spus el în documentele judiciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb