Restart Energy implementează sisteme fotovoltaice în valoare de 150.000 de euro pentru TED Agro şi TED Farm

G.D.
Companii / 21 octombrie 2022

Armand Domuţa, General Manager Restart Energy

Armand Domuţa, General Manager Restart Energy

Restart Energy anunţă semnarea a două noi contracte în valoare totală de 150.000 de euro cu firmele TED Agro şi TED Farm, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 230 kWp, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectele presupun instalarea a 534 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 1.000 mp, pe acoperişul unităţilor TED Agro şi TED Farm din Roman, judeţul Neamţ.

Generatoarele fotovoltaice vor produce în total 6.850 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 700.000 de euro. Astfel, investiţia celor două companii în valoare totală de 150.000 de euro va fi amortizată în mai puţin de 5 ani.

Investiţia acoperă 30% din necesarul de energie al fiecărei companii şi presupune o reducere cumulată a amprentei emisiilor de carbon de 86 de tone şi a deşeurilor radioactive cu 0,8 kg pe an.

"Sistemele fotovoltaice sunt o soluţie eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreţinere. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare", spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy

"Am luat decizia de a investi într-un proiect fotovoltaic datorită eficienţei economice, dar şi din dorinţa de a contribui la un viitor mai sigur pentru planetă şi pentru copii noştri. Cu o investiţie iniţială ce va fi amortizată în 5 ani de zile, vom beneficia de costuri cu energia mai reduse, mai predictibile", spune Teodoru Nicolae Eugen, Director General TED Agro.

"Producţia proprie de energie verde ne permite să avem o activitate operaţională mai sustenabilă, şi în acelaşi timp mai eficientă din punct de vedere financiar. Panourile fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Roman acoperă 30% din necesarul total de energie al companiei şi reprezintă o economie de aproximativ 350.000 de euro în următorii 25 de ani", declară Teodoru Nicoleta Margareta, Director General TED Farm.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali, subliniază sursa citată.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb