Restart Energy implementează un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de 278.000 de euro pentru Kosarom

F.D.
Companii / 28 septembrie 2022

Armand Domuta, General Manager Restart Energy

Armand Domuta, General Manager Restart Energy

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui contract în valoare de 278.000 de euro cu compania Kosarom, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, noul proiect presupune instalarea a 889 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 3.550 mp, pe acoperişul unităţii Kosarom din Paşcani, judeţul Iaşi.

Generatorul fotovoltaic va produce 10.425 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 2.1 milioane de euro. Investiţia va fi amortizată în mai puţin de 4 ani.

Proiectul solar acoperă aproximativ 11% din necesarul de energie al companiei şi presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 131 de tone şi a deşeurilor radioactive cu 1,3 kg pe an.

"Sistemele fotovoltaice sunt soluţia cea mai sigură şi eficientă de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreţinere. În acelaşi timp, cei care investesc în energie verde primesc credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate", spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

"Kosarom a fost încă de la început o companie care a arătat grijă pentru mediu şi pentru politicile verzi. Urmărim creşterea gradului de conştientizarea a necesităţii de a proteja mediul în rândul colegilor noştri, cerem acest lucru în relaţiile contractuale cu partenerii şi ne propunem consolidarea unei culturi organizaţionale ecologiste. Pe de altă parte, această investiţie în energie verde ne asigură o reducere consistentă a costurilor operaţionale, având în vedere perioada de amortizare scurtă, de mai puţin de 4 ani", declară Teodor Florentin Apostol, Director General Kosarom.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb