Restart Energy semnează contractul de racordare pentru proiectul solar de 50 MW de la Sărmăşag

G.B
Companii / 17 ianuarie 2022

Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy

Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea contractului de racordare pentru proiectul solar de 50 MW de la Sărmăşag, judeţul Sălaj. Proiectul reprezintă o investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru construcţia parcului care ar urma să fie pus în funcţiune în primul trimestru din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, acest proiect de 50 MW este primul pas al Restart Energy în strategia de dezvoltare şi integrare a segmentului de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabilă de 500 MW până la finalul lui 2025. Restart Energy şi-a propus ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW. Proiectele vor necesita investiţii estimate la 100 de milioane de dolari anual şi sunt vizate domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei şi energiei geotermale.

Parcul de la Sărmăşag va avea o producţie anuală de energie de 55 mil.KWh - suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcţiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

115 locuri de muncă

Proiectul de la Sărmăşag a fost achiziţionat la stadiul de "brownfield" de la o echipă de dezvoltatori cu experienţă în domeniul parcurilor de energie verde. Prin acest proiect, Restart îşi propune să creeze 100 de locuri de muncă temporare (în timpul construcţiei) şi 15 permanente - pe perioada de operare.

"Ne bucurăm că am reuşit să avansăm în dezvoltarea unui activ regenerabil important, care produce energie curată, verde. Construcţia este estimată să înceapă in primăvara anului acesta şi sperăm că primii KWh verzi produşi de soare să fie introduşi în reţea cel târziu în primul trimestru din 2022. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare", spune Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Restart Energy a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane de lei. Planurile managementului sunt ca în 2022 compania să îşi majoreze cifra de afaceri la 300 de milioane de lei cu un profit net de 50 milioane de lei.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni dedicate dezvoltării şi achiziţiei de active de producţie a energiei regenerabile în România, atrăgând astfel 16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar şi pentru segmentul energiei verzi.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare.

În 2022, compania se axează pe segmentul energiei electrice şi al soluţiilor de energie verde

Anul acesta, Restart Energy ţinteşte finalizarea lucrărilor la proiectul de 50 MW în valoare de 40 milioane de euro, obţinerea autorizaţiei de construire pentru încă 500 MW şi realizarea de proiecte solare fotovoltaice pentru clienţii industriali în valoare de 20 milioane de euro.

Începând cu trimestrul 4 al anului trecut, compania a început implementarea strategiei de extindere în zona soluţiilor de producţie dedicate companiilor mici şi mijlocii, dar şi prosumatorilor. În linie cu strategia adoptată la începutul lui 2021, Restart Energy explorează noi segmente ale pieţei de energie locală şi regională care pot oferi în următorii ani o perspectivă de creştere constantă, cu valoare adăugată mare şi care creează sinergii în interiorul liniilor de business existente, cum sunt dezvoltarea de capacităţi fotovoltaice de tip rooftop. Astfel, până la finalul lui 2021, Restart Energy a generat venituri de aproximativ 20 milioane de EUR exclusiv din segmentul dezvoltării de capacităţi rooftop pentru clienţi industriali, se arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb