Retailerul de produse ecologice Bio Solaris vrea să mai deschidă cel puţin zece magazine

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 20 octombrie 2008

Retailerul de produse ecologice Bio Solaris vrea să mai deschidă cel puţin zece magazine

Retailerul Bio Solaris intenţionea­ză să-şi extindă anul viitor reţeaua de magazine cu produse ecologice, atât în Capitală, cât şi în afara ei, având programate cel puţin zece deschideri prin investiţii de circa un milion de euro, a declarat directorul companiei, Dan Răileanu. "Vrem să ne extindem reţeaua în Capitală, cât şi în afara ei, iar pentru 2009 avem programate cel puţin zece magazine noi. Următorul pas va fi deschiderea unui supermarket în Bucureşti cu o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi unde vom extinde şi gama de produse. În acest supermarket se vor regăsi produse ecologice de îngrijire intimă şi pentru bebeluşi, importate din Anglia, dar şi haine ecologice", a declarat Dan Răileanu, citat de NewsIn.

Acesta a adăugat că în afara aces­tui supermarket, noile unităţi Bio Solaris vor avea suprafeţe mai mici, de circa 70 metri pătraţi şi vor necesita o investiţie medie de 100.000 euro pe magazin. În plus, compania este interesată de extinderea reţelei de magazine şi în franciză, fiind în căutarea unor parteneri.

Primul magazin Bio Solaris a fost deschis în aprilie, în zona Dorobanţi din Capitală şi comercializea­ză exclusiv produse ecologice, precum produse alimentare, detergenţi, cosmetice şi mai nou fructe proaspete. Deşi preţurile produselor ecologice pot fi cu până la 50 % mai mari faţă de cele ale produselor convenţionale, consumatorii români sunt foarte receptivi.

"Magazinul din Capitală merge foarte bine, însă, momentan, nu am trecut pe profit. Consumatorii sunt foarte interesaţi şi avem deja un flux de clienţi fideli care ne vizitează în mod constant", a specificat Răileanu.

În 2007, piaţa produselor ecologice era estimată la 2,5 milioane euro, cu un milion de euro mai mult decât în 2006. Potrivit reprezentantului Bio Solaris, această piaţă va cunoaşte în viitorul apropiat o creştere puternică, întrucât foarte multe companii şi-au anunţat intenţia de a deschide magazine cu produse ecologice.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) declarau în primăvară pentru NewsIn, că în România s-au înregistrat 3.836 de operatori economici, producători, procesatori şi comercianţi, în 2007, iar pentru acest an se estimează că se vor înregistra 4.200. De asemenea, MADR estimează creşterea suprafeţei pe care se practică agricultură ecologică de la 180.000 de hectare în 2007, la peste 200.000 de hectare în acest an.

Agricultura ecologică reprezintă 1% din agricultura României, faţă de o medie a statelor europene de 2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb